eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Teacher asking question
Nyitókép: Image Source/Getty Images

Komoly pénzt ad a Richter a természettudományok oktatására

A Richter 100 millió forinttal támogatja az intézményeket.

A Richter Gedeon Nyrt. közleménye szerint az alapítvány 2023 decemberében először tette közzé felhívását a 100 millió forintos keretösszegre, amelyre a célintézmények maximum 10 millió forint értékben nyújthattak be olyan kérelmet, amelyek kifejezetten természettudományos oktatási infrastrukturális lehetőségek biztosítását, beszerzését, illetve ezek fejlesztését célozzák meg.

A felhívásra több száz érvényes kérelem érkezett, melyek közül az alapítvány kuratóriuma 35 intézményt választott ki, Budapesten 6-ot, valamint minden megyéből legalább egy intézményt. A megítélt támogatási összeg 49 százaléka gimnáziumokhoz, 15 százaléka általános iskolákhoz, 11 százaléka technikumokhoz kerül, 25 százaléka pedig többcélú intézmények kérelmének támogatását szolgálja majd. A kuratórium szem előtt tartotta, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézmények mellett országszerte a hátrányosabb helyzetben működő iskolákat is támogassa.

Pozitív elbírálásban részesített a kuratórium olyan igényeket, amelyek például természettudományos tantermek korszerűsítésére, elszívófülke-javításra, vákuumszivattyúk, analitikai mérlegek vásárlására irányultak.

A magas színvonalú természettudományos képzés elősegítése évtizedek óta központi szerepet tölt be a Richter támogatási tevékenységében, számtalan különböző formában járulva hozzá a terület fejlődéséhez. Ezt a célt erősíti ez az új támogatás is. A Richter a lehetőségeihez mérten a jövőben is tervez hasonló, iskolákat támogató felhívásokat közzétenni - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 06:50
×
×
×
×