eur:
390.16
usd:
357.45
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
abstract hotel sign
Nyitókép: anyaberkut/Getty Images

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.

Egész évben ügyelni kell az ingatlanokra és a vagyontárgyakra, nyaralás idején sincs ez másképp. Annyi a különbség, hogy azokban a napokban, hetekben, amíg távol vagyunk, bizonyos óvintézkedéseket meg kell tenni – hívta fel a figyelmet Varga Balázs rendőr alezredes az InfoRádióban.

Az ORFK bűnmegelőzési osztályának munkatársa szerint a legfontosabb az, hogy az ingatlanon ne látszódjon, hogy lakatlan. Az elkövetők ugyanis azokat a helyzeteket keresik, ahol nincs olyan védelmi eszköz, biztonsági eszköz, amely gátat szabhat a behatolásnál.

"Amikor elhagyjuk az ingatlanunkat, nagyon fontos, hogy beszéljünk a szomszéddal, akivel jóban vagyunk, hogy a postaládát ürítse, vagy tegye meg azt, hogy az udvaron néha átnéz, hogy bizonyos dolgok a helyén vannak-e, nincs-e olyan elmozdulás, ami arra utal, hogy esetleg valaki már volt az ingatlan környékén. A lakások esetében a lakatlanságot abból lehet kiszűrni, ha valaki bemegy egy társasház lépcsőházába, és a postaládában meglátja, hogy föltorlódtak a levelek, a szóróanyagok" – mondta Varga Balázs, és hozzátette, hogy nem ajánlatos az utazást közzétenni a közösségimédia-oldalakon sem, hiszen ez is felhívhatja a rossz szándékú emberek figyelmét arra, hogy a lakás üres.

A szakember hasznosnak tartja a mindennapi életet szimuláló időkapcsolós eszközöket is.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy nyaralásra csak feltétlenül fontos dolgokat vigye mindenki magával, nem célszerű például a tengerparton drága ékszert viselni, ezeknek a biztonságba helyezése ugyanis gondot okozhat.

"Ahol tilos az úszás, ott semmiképpen ne menjünk be úszni. 6 éves kor alatti gyermeket ne hagyjuk felügyelet nélkül, illetve a 12 éves kor alatti gyermekek, akik nem tudnak úszni, szintén csak felügyelettel menjenek a vízbe" – emelte ki a rendőr alezredes, és hozzáfűzte, hogy érdemes minden külföldi út előtt megfelelő biztosításokat kötni, és célszerű feltérképezni, hogy a magyar konzulátusok hol találhatók, mert bűncselekmény vagy sérülés esetén is ott kaphatunk segítséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

Alig egy héttel a párizsi olimpiai játékok július 26-i megnyitója előtt állt elő a ZDF német közszolgálati televízió azzal az "exkluzív" információval , amely szerint Thomas Bach NOB-elnök annak idején Vlagyimir Putyinnak köszönhette megválasztását a szervezet élére.
VIDEÓ
Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×