eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Pedestrian crossing lights with walk and stop symbols
Nyitókép: Sean Gladwell/Getty Images

Megszólalt a "felrobbant jelzőlámpa" egyik sérültje

Felrobbant egy jelzőlámpa szerda kora este a fővárosi Lövölde téren. A rendőrség eljárást indított.

A szokatlan balesetről, melyben egy jelzőlámpa alsó része robbant fel, eddig szemtanúk számoltak be, illetve az EON közölte, hogy vizsgálják a körülményeket, illetve a területet ellátó vezetéket is.

Az RTL elérte a baleset sérültjeinek egyikét. Eddig három sérültről írtak a beszámolók. Most kiderült, hogy a mentők egy nőt kisebb, egy férfit nagyobb kiterjedésű és súlyosabb égési sérülésekkel vittek kórházba. Előbbi hölgy azt mondta, a közeli áruházban vásárolt, amikor felszólították őket, hogy áramszünet miatt hagyják el az üzletet. Amikor kilépett a boltból, akkor történt a detonáció. Azt érezte, hogy az arca súlyosan megsérült.

"Húztam végig a kezemet az arcomon, és olyan érzésem volt, mint hogyha a bőröm le akarna válni. Szerencsére kiderült, hogy ez egy érzéki csalódás volt: a kezemmel azt a hamut érzékeltem, ami a leégett szemöldököm, hajam, szempillám maradványa volt"

Sokkos állapotba került - járókelők segítettek neki, hívták a férjét telefonon, aki perceken belül odaért, hívták a mentőt, a Lidlből kijött egy nő és jeget tett a kezére, arcára, ami megsérült. A Lövölde téri gyógyszertárból kiszaladt egy dolgozó és elmondta, mire van szükségük. A járókelők között két egészségügyi dolgozó is volt, ők is segítettek a mentők kiérkezéséig.

A közeli patika hölgy munkatársa elmondta, nagyon ijesztő és nagyon csúnya volt a sérült hölgy arca.

Rendőrségi vizsgálat is zajlik az ügyben, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, ismeretlen tettes ellen. Az EON belső vizsgálatot is indított, hogy felderítsék az eset körülményeit és megelőzzék hasonló helyzetek kialakulását.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×