eur:
390.04
usd:
357.38
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok a Volánbusz Zrt. győri rendezvényén 2022. október 26-án. A Kravtex-Kühne Csoport októberben megkezdte száz új autóbusz szállítását a Volánbusznak, ezek beszerzési értéke nettó 6,5 milliárd forint. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja során több mint 2100 új és újszerű autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövő év elejéig. Ezzel a 6000 járműből álló flotta harmadát sikerült megújítani négy év alatt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Csupa jó hír a Balatont illetően a Volánbusztól

Félóránként járnak a buszok Balatonfüred és Tihany között a nyári hétvégéken, és új, a fővárost érintő gyorsjárat indul.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint június 22-étől a nyári szezon végéig szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany a legjelentősebb Balaton parti település, amely nem érhető el vasúttal. A várost közösségi közlekedéssel a balatonfüredi vasútállomáson történő átszállással, a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, ez a lehetőség egészül ki a nyári hónapokban, augusztus 31-éig a Tihanybusz elnevezésű járat igénybevételével.

A főváros felől Tihany kétóránként érhető el a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal – áll a közleményben.

A menetrend a Volánbusz honlapján megtalálható.

Új gyorsjárat

Az M1-es autópálya pátyi csomópontjának megépülésével új, gyors közúti összeköttetés jött létre Budapest irányába a Zsámbéki-medence térségének települései felől.

Ehhez kapcsolódóan a Volánbusz a 778-as autóbuszok helyett a jövőben új, 773-as és 774-es jelzésű gyorsjáratokat közlekedtet az új autópálya-csomópont igénybevételével Budapest, Kelenföld vasútállomás és Zsámbék között Pátyon át, Biatorbágy érintése nélkül – írták.

Címlapról ajánljuk
ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

Alig egy héttel a párizsi olimpiai játékok július 26-i megnyitója előtt állt elő a ZDF német közszolgálati televízió azzal az "exkluzív" információval , amely szerint Thomas Bach NOB-elnök annak idején Vlagyimir Putyinnak köszönhette megválasztását a szervezet élére.
VIDEÓ
Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×