eur:
396.35
usd:
370.21
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok a Volánbusz Zrt. győri rendezvényén 2022. október 26-án. A Kravtex-Kühne Csoport októberben megkezdte száz új autóbusz szállítását a Volánbusznak, ezek beszerzési értéke nettó 6,5 milliárd forint. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja során több mint 2100 új és újszerű autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövő év elejéig. Ezzel a 6000 járműből álló flotta harmadát sikerült megújítani négy év alatt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Csupa jó hír a Balatont illetően a Volánbusztól

Félóránként járnak a buszok Balatonfüred és Tihany között a nyári hétvégéken, és új, a fővárost érintő gyorsjárat indul.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint június 22-étől a nyári szezon végéig szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany a legjelentősebb Balaton parti település, amely nem érhető el vasúttal. A várost közösségi közlekedéssel a balatonfüredi vasútállomáson történő átszállással, a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, ez a lehetőség egészül ki a nyári hónapokban, augusztus 31-éig a Tihanybusz elnevezésű járat igénybevételével.

A főváros felől Tihany kétóránként érhető el a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal – áll a közleményben.

A menetrend a Volánbusz honlapján megtalálható.

Új gyorsjárat

Az M1-es autópálya pátyi csomópontjának megépülésével új, gyors közúti összeköttetés jött létre Budapest irányába a Zsámbéki-medence térségének települései felől.

Ehhez kapcsolódóan a Volánbusz a 778-as autóbuszok helyett a jövőben új, 773-as és 774-es jelzésű gyorsjáratokat közlekedtet az új autópálya-csomópont igénybevételével Budapest, Kelenföld vasútállomás és Zsámbék között Pátyon át, Biatorbágy érintése nélkül – írták.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×