eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Az egykori Honvéd Főparancsnokság épülete, amelynek elkészült a kupolaszerkezete, a budai Várban, a Dísz téren 2022. november 11-én. Az épület elérte szerkezetének legmagasabb pontját a Budavári Palotanegyedben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Nem is költözik messze régi otthonától a Hadtörténeti Múzeum

A budai Vár egyik végéből körülbelül a közepére, a Dísz térre - egy kormányrendelet alapján.

Miután a Dísz téri volt Honvéd Főparancsnokság épülete elkészül, odaköltözik a Hadtörténeti Múzeum - szúrta ki a 444 egy friss kormányrendeletből.

A Dísz tér 17. alatti épület a Karmelita kolostor tőszomszédságában található, a rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi.

Az épületet a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum használja majd.

A költözést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már tavaly novemberben bejelentette. A régi épületbe a Honvédelmi Minisztérium költözik, illetve költözött be.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×