eur:
393.25
usd:
362.77
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak az Id. Antall József rakparton 2024. június 1-jén. Elöl Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja, Stefka István újságíró, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Pataky Attila énekes, dalszövegíró, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Bayer Zsolt szerkesztő-publicista, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke, Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője (b-j).
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tüntettek a kormánypártiak az Európai Bíróság döntése miatt

Bayer Zsolt a Millenárisnál elmondta, "miket" fogadna be uniós nyomásra Magyarországra, ha rajta múlna.

Péntek estére demonstrációt szervezett egy csütörtöki Facebook-poszttal Bayer Zsolt publicista az Európai Bizottság Lövőház utcai képviselete elé (a Millenárishoz) azért, hogy az Európai Bíroság csütörtöki, Magyarországot megbüntető döntése ellen tiltakozzon.

Ismert, a bíróság 200 millió eurós bírságot rótt ki a magyar kormányra az uniós menekültügyi jogszabályok megsértése miatt. A vád szerint Magyarország figyelmen kívül hagyta az uniós jogot, és a precedens nélküli jogsértésre példátlan büntetéssel kellett reagálni.

A szónokok közül - az Index beszámolója szerint - Huth Gergely újságíró úgy fogalmazott, nem lehet, hogy Magyarországból bohócot csináljon az EU. Bencsik András szerint az unió akkora bajban van, hogy ha a magyarok nem küldenek pénzt, az EU szétesik; "nem leszünk gyarmat" - mondta. Magyar Pétert "platón ugráló bohócnak" titulálta, azt követelte tőle, hogy jöjjön oda. Ifjabb Lomniczi Zoltán alkotmányjogász azt mondta: "azt gondoljuk, a magyar jog ér annyit, mint az olasz, a német, és a francia. Ha nekik megengedték, hogy megálljt parancsoljanak az önkénynek, akkor álljunk ki, nekünk is van alkotmányos identitásunk. Több mint 3 millió ember egyfelé szavazott, így hazánkba idegen népesség nem telepíthető be".

Bayer Zsolt, az est vezérszónoka szerint lassan "tényleg a Szovjetunióban vagyunk", akinek szavaira rendre azt skandálták a megjelentek: "nem leszünk gyarmat". Azt üzente az uniónak: "mi a magunk részéről befogadunk három jegesmedvét, öt sarki rókát, öt sirályt és egy beluga tartását is vállaljuk". Az EU bírósági döntése ráadásul szerinte ellentétes a magyar alaptörvénnyel is. Bírálta Soros György szerepét a világban és vén gazembernek nevezte. Beszéde végén megköszönte a megjelenteknek, hogy eljöttek, és bejelentette a rendezvény végét.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×