eur:
395.07
usd:
368.8
bux:
69837.88
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Cpr, first aid and healthcare with hands on chest of person for paramedic, medical and saving lives. Cardiac arrest, heart and injury with patient and compression for emergency, medicine and wellness
Nyitókép: Jacob Wackerhausen/Getty Images

Szabadnapos rendőr mentette meg egy eszméletlenül fekvő nő életét

Az éppen szolgálaton kívüli készenléti rendőr gyors beavatkozásának köszönhetően visszatértek a nő életjelei, stabil állapotban tudták elszállítani.

Szabadnapos készenléti rendőr mentett életet Nyírbátorban. Ducsai István törzsőrmester az utcán sétált, amikor arra lett figyelmes, hogy az út melletti füves területen egy nő fekszik mozdulatlanul - írja a 24.hu.

A szolgálaton kívüli rendőr hezitálás nélkül odalépett hozzá, de a fekvő nő nem reagált a szólongatásra.

Miután a törzsőrmester észlelte, hogy a nő nem lélegzik és nincs pulzusa, azonnal tárcsázta a segélyhívót és a diszpécser útmutatásának megfelelően megkezdte az újraélesztést.

Az ismételt mellkaskompresszió és a mesterséges lélegeztetés eredményes volt, a nő életjelei visszatértek, kinyitotta a szemét és újra lélegezni kezdett. A rendőr ezt követően stabil oldalfekvésbe helyezte, és figyelt az állapotára a mentők érkezéséig, folyamatosan kommunikált vele. A 42 éves nőt stabil állapotban szállították kórházba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Remek hangulatban a tőzsdék a fontos adatok előtt

Remek hangulatban a tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma kamatdöntő ülést tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, ahol a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 7%-ra mérsékelte irányadó kamatát a jegybank. A tengerentúlon is fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közölnek: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Az amerikai kereslet változása inflációs szempontból fontos, így egy vártnál jóval erősebb vagy gyengébb adat kibillentheti a piacokat, heves mozgásokat okozva a tőzsdéken. Az ázsiai piacokon ma reggel felemás volt a hangulat, míg óvatos emelkedést láthatunk Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 18. 13:08
×
×
×
×