eur:
396.92
usd:
371.31
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
modern alternative to conventional cigarettes. Smoking without smoke
Nyitókép: Elvira Kashapova/Getty Images

Rossz hír érkezett a hevítéses dohánytermékek fogasztóinak

Július első hetének végéig lehet az uniós irányelvek szerint már nem engedélyezett dohánytermékeket gyártani.

A dohányipari vállalatok már csak július 7-éig szállíthatnak olyan hevítéses dohánytermékeket az Országos Dohányellátóhoz, amelyekben az ízesítés elfedi a természetes ízt, vagyis július első hetének végéig lehet az uniós irányelvek szerint már nem engedélyezett dohánytermékeket gyártani – tudta meg a 24.hu.

A dohányboltokban lévő és az elosztásért felelős cég raktáraiban megtalálható karakteres ízű hevítéses dohánytermékeket viszont még lehet értékesíteni,

a portál értesülése szerint ezeket a termékeket akár az év végéig is lehet még kapni.

A 2014-ben elfogadott uniós dohányirányelvben azt fogalmazták meg, hogy nem lehet értékesíteni azokat a dohánytermékeket, amelyekben az ízesítés elfedi a dohányízt, ebből kifolyólag vonták ki a kereskedelemből a mentolos cigarettákat és a cigarettadohányokat is, míg más termékek átmeneti mentességet kaptak. Az Európai Bizottság 2022-ben azonban jogot szerzett arra, hogy egy meghatározott piacrész elérése esetén intézkedhessen a mentesség visszavonásáról.

Orbán Viktor az átültető rendeletet tavaly júliusban írta alá, így 2023. október 23-ától kell alkalmazni Magyarországon az Európai Bizottság által elfogadott irányelvet, de a gyártók türelmi időt kaptak.

Jelenleg még nem tudni, hogy a most kapható hevítéses dohánytermékek közül mennyit vonnak majd ki a forgalomból az új szabályok miatt, de várhatóan így is marad választék. A 24.hu úgy tudja, a pattintós termékek eltűnnek majd, az ízesített, dohányt nem tartalmazó változatok viszont továbbra is kaphatók lesznek, ezekre ugyanis nem vonatkozik az uniós előírás.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×