eur:
394.6
usd:
367.85
bux:
70306.67
2024. június 25. kedd Vilmos
Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ha egy mandátuma lesz a Momentumnak a jövő vasárnapi EP-választás eredményeképp, példátlan döntésre készül a párt – erről Cseh Katalin, a párt EP-képviselője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.

"Nyilván mi a stratégiaalkotás folyamán minden kimenetre készülünk, és éppen ezért van egy megállapodásunk Donáth Annával, hogy amennyiben egy mandátum van, akkor ezt

a mandátumot megosztjuk egymás között, egymást 2026-ban váltva"

– rögzítette Cseh Katalin.

A megállapodás értelmében Donáth Anna "kezdene" az Európai Parlamentben, és a ciklus második felében lenne helyette EP-képviselő Cseh Katalin.

Mindenesetre bízik benne, hogy meglesz a két mandátum, erre készülnek elsősorban.

"Remélem, hogy a választók díjazzák azt a munkát, amit az elmúlt évek során elvégeztünk. Azért megmutattuk, hogy az Európai Parlamentből többet is ki lehet hozni, mint amit korábban már politikusok tettek, hogy ez nem egy politikai elfekvő vagy pihenőhely, olyan pozíció, ahol még nyugdíj előtt lehet valakinek adni egy kis bónuszt, hanem mi tényleg küzdöttünk ebben az öt évben, elértük, hogy Európa felvegye a kesztyűt a jogállamiság kérdésében, elértük azt, hogy 40 milliárd euróval több közvetlen forrás jusson az önkormányzatokhoz, és bízom benne, hogy a választók látják, hogy mi nem biankó csekket kérünk, hanem a korábbi munkánkat szeretnénk folytatni" – ecsetelte.

Cseh Katalin azt is elmondta, ő az európai jövő évi költségvetésnek az egyik tárgyalója a parlament részéről.

"A munka felét már elvégeztük, és itt sikerült elérnünk azt, hogy hivatalos parlamenti álláspont legyen az, hogy még több közvetlen forrást biztosítsunk az új költségvetésből, és a következő fél év dolga lenne az, hogy az Európai Bizottsággal és a tagállamokkal pontos összegekben is megállapodjunk, hogy mennyivel több közvetlen forrás kell. Ezt a munkát folytatnám" – mondta Cseh Katalin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×