eur:
398
usd:
372.32
bux:
0
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az ideiglenes biztonsági határzárnál Röszke közelében 2023. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Szentkirályi Alexandra: a rakpart lezárása kegyelemdöfés Budapest közlekedésének

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

Karácsonyék terve, hogy örökre kitiltsák az autókat a pesti alsó rakpartról, kegyelemdöfés Budapest közlekedésének - közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton a Facebook oldalán.

Szentkirályi Alexandra videóbejegyzésében Almássy Kornél közlekedési szakértőt kérdezte arról, hogy mit okozna egy ilyen döntés.

Almássy Kornél azt mondta, hogy - gyors modellezésük alapján - gyakorlatilag a teljes Hungária körúton belül növekedne a forgalom. A pesti alsó rakpart Lánchíd és a Szabadság híd közötti szakasza lenne lezárva, ez pedig azt okozná, hogy "nagyot növekedne a forgalom" a Fiumei úton és a Rottenbiller utcában, illetve a Nagykörúton is nagyobb lenne a forgalom - illusztrálta a szakértő egy térképen a várható helyzetet.

Szerinte a Kiskörúton "nagyon durván", 50 százalék körül növekedne a forgalom, és még a budai oldal és érintve lenne. A Margit híd budai hídfőjénél lenne "nagyon durva" növekedés, egészen az Alkotás utcáig, és megnőne a forgalom a budai rakparton is 10 százalékkal. "Gyakorlatilag a teljes belváros, a Hungária körúton belüli és Budán a Margit híd - Alkotás út tengelyében lévő szakaszon megnő a forgalom" - summázta Almássy Kornél.

Szentkirályi Alexandra hozzáfűzte, Karácsony tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

"Gyurcsánytól jár a buksisimi és a vállon veregetés, de tőlünk nem. Erre mondom én azt, hogy pofátlanság, és ezért kell változás Budapesten" - fogalmazott a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Szereti a kávét? Jó hír érkezett

Szereti a kávét? Jó hír érkezett

Brazília kávéexportja újabb mérföldkőhöz érkezett: Az ország májusban 4,4 millió zsák kávét exportált, ami nemcsak az előző havi rekordot múlta felül, hanem 79,9%-os növekedést is jelent az előző év azonos időszakához képest. A Brazil Kávéexportőrök Tanácsa (Cecafé) által közzétett adatok szerint a kávéexportból származó bevétel is jelentősen nőtt, elérve az 1,02 milliárd dollárt (950 millió euró), ami 85,9%-os emelkedést mutat - jelentette az ESM kiskereskedelmi szakportál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×