eur:
396.14
usd:
366.55
bux:
70212.68
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az ideiglenes biztonsági határzárnál Röszke közelében 2023. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Szentkirályi Alexandra: a rakpart lezárása kegyelemdöfés Budapest közlekedésének

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

Karácsonyék terve, hogy örökre kitiltsák az autókat a pesti alsó rakpartról, kegyelemdöfés Budapest közlekedésének - közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton a Facebook oldalán.

Szentkirályi Alexandra videóbejegyzésében Almássy Kornél közlekedési szakértőt kérdezte arról, hogy mit okozna egy ilyen döntés.

Almássy Kornél azt mondta, hogy - gyors modellezésük alapján - gyakorlatilag a teljes Hungária körúton belül növekedne a forgalom. A pesti alsó rakpart Lánchíd és a Szabadság híd közötti szakasza lenne lezárva, ez pedig azt okozná, hogy "nagyot növekedne a forgalom" a Fiumei úton és a Rottenbiller utcában, illetve a Nagykörúton is nagyobb lenne a forgalom - illusztrálta a szakértő egy térképen a várható helyzetet.

Szerinte a Kiskörúton "nagyon durván", 50 százalék körül növekedne a forgalom, és még a budai oldal és érintve lenne. A Margit híd budai hídfőjénél lenne "nagyon durva" növekedés, egészen az Alkotás utcáig, és megnőne a forgalom a budai rakparton is 10 százalékkal. "Gyakorlatilag a teljes belváros, a Hungária körúton belüli és Budán a Margit híd - Alkotás út tengelyében lévő szakaszon megnő a forgalom" - summázta Almássy Kornél.

Szentkirályi Alexandra hozzáfűzte, Karácsony tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

"Gyurcsánytól jár a buksisimi és a vállon veregetés, de tőlünk nem. Erre mondom én azt, hogy pofátlanság, és ezért kell változás Budapesten" - fogalmazott a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 15:27
×
×
×
×