eur:
395.45
usd:
368.81
bux:
70416.87
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pexels.com

Komoly gondokat okoz a napok óta tartó esőzés Egerben

A napok óta tartó heves esőzésekben május 24-én délelőtt ismét nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre. Az önkormányzat a város kritikus pontjain homokzsákokkal próbál segítséget nyújtani a víz elleni védekezésben.

Az elmúlt 5 évben, ahol az önkormányzat a város területén útfelújítást, az árkok tisztítását, a csapadékcsatorna cseréjét elvégezte, ott a hirtelen lehulló csapadék elvezetése megoldott - írja a Sok színű vidék. Lakossági jelzések alapján Egerben jelenleg két kritikus területen, a Mátyás király úton, valamint a Kistályai úton okoz hatalmas gondot a nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése

Bár Eger főbb úthálózatának jelentős része a Magyar Közút Zrt.-hez tartozik a város önkormányzata is próbál minden segítséget megadni a rendkívüli esőzések okozta vízfolyások villámárvizek elleni védekezéshez. A Városgondozás Eger Kft.-vel közösen 1000 homokzsákot – melynek mennyisége szükség esetén növelhető – biztosít a Kistályai úton található vállalkozások számára, sőt olyan, ott működő cégnek is, mely közigazgatásilag már nem Egerhez, hanem Andornaktályához tartozik.

Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt.-vel, az Egri Rendőrkapitánysággal és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve végzi az esőzés okozta problémák gyors elhárítását, megoldását.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×