eur:
385.12
usd:
354.43
bux:
68211.66
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Unsplash

A vásárlók indítottak terheléses "támadást" a FoxPost automatái ellen

A Vinted nevű használtruha értékesítő applikáció nemrég ingyenes szállítási akciót hirdetett, és ez túl jól sikerült.

„Szökőárszerű” terhelés érte a FoxPost rendszerét az elmúlt napokban. Az elszaporodott szállítmányok a Vinted nevű független e-kereskedelmi piactér rövid ideig tartó ingyenes csomagküldési akciója áll – közölte a Telex megkeresésére Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója és társalapítója.

A váratlan akció népszerűsége miatt ugrásszerűen megnövekedett a csomagforgalom, ami extrém terhelést gyakorolt a vállalat rendszerének jelenlegi kapacitására. Ráadásul mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ezért ennek következményeként folyamatos csomagmozgás lépett fel a FoxPost automatáiban, ami a szolgáltatás online felületei pontatlanul jelezték, hogy az automaták foglaltak-e.

A cég közölte, folyamatosan dolgoznak a terhelés csökkentésén, ennek érdekében pedig meghosszabbították a FoxPost futárainak munkaidejét is, akik ahogy tudják, ürítik a kiemelten kezelt automatákat.

A dömpingszerű csomagforgalmat az okozta, hogy a Vinted egy mindössze ötnapos ingyenes szállítási limitet hirdetett meg a kampányban a FoxPost-rendelések esetében. A piactér felvette a kapcsolatot a futárszolgálattal, és jelezték, hogy az időkorlátot eltörölték.

A FoxPost szerint egy-két napon belül várhatóan ismét kezelhető lesz a helyzet, a hét végére pedig normalizálódhat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×