eur:
387.27
usd:
356.89
bux:
68344.6
2024. május 23. csütörtök Dezső
CAF-villamos (b) a felújított pályán a Határ úti végállomáson 2022. szeptember 1-jén. Elindultak az alacsonypadlós, korszerű, a 21. századi közlekedésnek megfelelő CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új, "akciós" jegytípus jelenik meg a BudapestGO-ban

A nosztalgiajáratok iránt érdeklődők utazása is könnyebb lehet a mostani fejlesztésekkel. Ahhoz, hogy a lehetőségek megjelenjenek az alkalmazásban, frissíteni kell.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közreműködésével a Budapesti Közlekedési Központ április 23-tól már 10 darabos gyűjtőjegyet is értékesít a BudapestGO alkalmazásban. A terméket a papíralapú jegyekhez hasonlóan 4000 forintért lehet megvenni, a jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel (visszaváltás csak akkor lehetséges, ha a gyűjtőjegycsomag mind a 10 szelvénye érintetlen).

Ahhoz, hogy a gyűjtőjegy biztosan megjelenjen a BudapestGO-ban, először frissíteni kell az alkalmazást.

A vásárlást követően a digitális gyűjtőjegyet – ugyanúgy, mint az eseti jegyeket – felszálláskor a jármű ajtaján kívül kell érvényesíteni. A gyűjtőjegyszelvények többféleképpen érvényesíthetők:

  • Widget funkcióval: a termék kihelyezhető a telefon kezdőképernyőjére, így be sem kell lépni az alkalmazásba. A widget funkcióval egy kattintásra érvényesíthetők a jegyek a kódbeolvasás gombbal.
  • NFC-érvényesítéssel: az NFC-matricák a metróbejáratoknál kihelyezett jegyérvényesítő készülékeken és a felszíni járműveken is megtalálhatók, amelyekhez érintve egyetlen lépésben történik az érvényesítés, és megjelenik a mozgó ábra.
  • Kódbeolvasással: az applikáción belül a 10 darabos gyűjtőjegy szelvényén az érvényesítés gombra kattintva jelenik meg a kamerás kódbeolvasási lehetőség, majd a beolvasás után a mozgó ábra, ami mutatja, hogy már érvényes a jegy.

Egyszerre, egy tranzakcióval csak egy 10 darabos gyűjtőjegy vásárolható az applikáción belül, de új vásárlási tranzakciót indítva további gyűjtőjegyeket is lehet venni.

A már felhasznált jegyek a 80 perces érvényességi idő lejárata után a használt termékek közé kerülnek.

A gyűjtőjegyszelvényeket nem lehet más készülékeken megosztani, azonban, ha több utas utazik egyszerre, van lehetőség arra, hogy egymást követően több szelvényt érvényesítsenek felszálláskor.

A kényelmes jegyérvényesítéshez a BKK azt javasolja, hogy minden utas a saját mobiltelefonján lévő jeggyel utazzon.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×