eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépe takarítja a fővárosi idősebb Antall József rakpart Parlament előtti szakaszát a Dunán levonuló árhullám után 2023. december 30-án. A takarítás után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat, így várhatóan december 31-én reggeltől mindkét alsó rakparton újra megindulhat a közlekedés.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

BKK: vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában.

A mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködés révén a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket - írja a BKK a közleményében.

A kerületeken átívelő tavaszi nagytakarítás április 21-én, vasárnap a Flórián teret, a Szentlélek teret, a Fővám teret, Kőbánya alsó vasútállomást, az Örs vezér teret, az Etele teret, a Kosztolányi Dezső teret és Feneketlen-tó környékét, a Szent Gellért teret, a Göncz Árpád városközpontot, a Lehel teret, a Mexikói út metróállomást és KÖKI-t érintik majd.

Egy héttel később, április 28-án, vasárnap a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát és környékét takarítják (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig), beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket - ismertette a BKK.

Azt írták, az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésben a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai rendszeres közreműködői az akciósorozatnak. A kezdeményezésben a korábbi években a BKM több mint 500 dolgozója és mintegy 150 takarító és szállító járműve vett részt.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×