eur:
387.24
usd:
356.84
bux:
68394.2
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Lázár János/YouTube

Lázár János: nem kis sebet ütött a Fideszen a kegyelmi ügy

Június 9-én ahogyan országosan, úgy Egerben is háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás között kell választaniuk a szavazóknak - mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Fidesz-KDNP egri kampánynyitó rendezvényén tartott pódiumbeszélgetésen.

Lázár János szerint a párt legfontosabb feladata helyben és országosan is megküzdeni újra a bizalomért, mert

a kegyelmi ügy óta "a Fidesz kicsit más történelmet ír

és más időben és léptékben halad, mint ahogyan eredetileg tervezte". Ebben a helyzetben a belső félreértéseket és konfliktusokat félretéve összefogásra, alázatra és kőkemény munkára van szükség - szögezte le.

Amennyiben a Fidesz-KDNP pártszövetség megnyeri a választásokat, garantálják az ország polgárainak, hogy békében fognak élni és pénzhez jutnak a kormányzati munkát támogató, a kabinettel együttműködő helyi közösségek - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz nemcsak egy érdekközösség, hanem értékekben is gondolkodik, ezért nem kis sebet ütött a párton a kegyelmi ügy.

A köztársasági elnök pedig úgy távozott, hogy nem magyarázta el: a kormánynak és Orbán Viktornak ehhez a döntéshez semmi köze nem volt

- jegyezte meg. Magyar Péter ezt a helyzetet kihasználva új messiásként járja az országot és van is rá érdeklődés, elsősorban a csalódott ellenzéki szavazók részéről - közölte. "Nem kell eltúlozni, de alábecsülni sem a jelenséget: fel kell venni a kesztyűt, ezt a választást alulról, alázattal kell és lehet megnyerni" - fogalmazott Lázár János. Az európai parlamenti választással kapcsolatban kifejtette: két világ harcol egymással és aki azt gondolja, van híd közöttük, az téved. A voksolás nem távoli és elvont dolgokról szól, hanem arról, hogy a magyarok, így az egriek sorsáról hol fognak dönteni - mondta.

Brüsszel, Budapest, települések

A miniszter szerint minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budapest. Hozzátette: a mai ellenzék vezetői már "dollárcselédek" és ezt a cselédsorsot szánják az országnak is. Azt, hogy az ország ki tudjon maradni a háborúból, egyetlen ember tudja garantálni: Orbán Viktor és egyetlen politikai erő, a Fidesz - szögezte le Lázár János. A kormánypártok helyi jelöltjeit és szavazóit teljeskörű összefogásra buzdította, mert szavai szerint idén Egerben csak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Vágner Ákos és csapata képes változást elérni. Erre azért van szükség, mert az ország egyik legszebb városa zsákutcába került, miután legutóbb megválasztottak egy olyan polgármestert, aki nem tenni, csak lenni akart - mondta.

Hangsúlyozta, hogy egy normálisan működő városban a politikusok nem egymással, hanem településükkel foglalkoznak. Ilyen ügynek nevezte a vármegyeszékhelyt elkerülő út kérdését, amelyet megválasztása esetén Vágner Ákos egyik legfontosabb feladatának tekint, és amelynek 90 milliárd forintba kerülő megvalósítását vele együttműködve a kabinet is támogatja.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×