eur:
385.39
usd:
355.02
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Facebook.com / Berki Sándor

Elhagyta a pártot a Párbeszéd országgyűlési képviselője

A képviselő már nem érezte úgy, hogy a párt abba az irányba halad, amerre eredetileg elindult. Célja, hogy "terepmunkával" szerezze vissza a vidéki ellenzéki bázist.

"A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly" - írja Facebook-bejegyzésében Berki Sándor, amit a Telex szúrt ki. Ebben bejelentette, hogy kilép a Párbeszédből, de továbbra is a frakció tagja marad.

Döntését úgy indokolta a képviselő, hogy

"a kilépésem oka, hogy a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni".

Úgy véli, az ellenzéki pártoknak azon kellene dolgozniuk, hogy visszaszerezzék a korábban elvesztett vidéki bázisokat. Meglátása szerint jelenleg nincsen párt, amely ezt a munkát komolyan gondolná, de azt reméli, hogy ez hamarosan változni fog. "A helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés" - írja bejegyzésében.

Tervei szerint erre a munkára fog fókuszálni Nógrád vármegyében, és reméli, hogy országszerte minél többen követik a példát, és elvégzik a szükséges terepmunkát.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×