eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Ráckeresztúr, 2024. április 13.Rendőrök és tűzoltók egy Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területen 2024. április 13-án, miután egy kisrepülőgép a területre csapódott. A sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Milliárdos exkonzul és egy testvérpár egyik tagja lehet a repülőgép-baleset két halálos áldozata

A Külügyminisztérium korábbi főtanácsosa, Magyari József a saját gépét vezette.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, szombaton délelőtt lezuhant a HA-PET lajstromjelű sportrepülőgép Martonvásár és Ráckeresztúr között, a balesetben ketten életüket vesztették. Miután a repülő eltűnt a radarképről, azonnal megindult a keresés, melyben a Magyar Honvédség légi kutató-mentőszolgálata is részt vett egy helikopterrel. A sportrepülő roncsait végül egy mezőgazdasági területen találták meg.

A legfrissebb hírek alapján egy 26 éves fiatalember halhatott meg a tragédiában. A Blikk azt írta, féltestvére és édesanyja a közösségi média felületein is megjelentetett pár sort gyásza jeléül. A fiú állítólag féltestvére helyett indult el a végzetes útra.

A másik áldozat a Blikk értesülése szerint a gép tulajdonosa, Magyari József milliárdos, exdiplomata. A lap azt, írja, a 60 éves,

korábbi szingapúri konzul műrepülő figurák végrehajtása közben zuhant le.

A lap elérte Besenyei Péter műrepülő világbajnokot, aki korábban szintén vezette ugyanezt a gépet, és ismerte is a pilótát. „Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani. Nagyon sajnálom a történteket” – nyilatkozta a Red Bull Air Race korábbi sztárja.

Magyari József az elmúlt években pénzügyi tanácsadó cégeket vezetett, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében is oktatott. Egy évig volt konzul (2013-2014 között) volt Magyarország szingapúri nagykövetségén, előtte pedig a Külügyminisztérium főtanácsosaként tevékenykedett.

Életrajza szerint korábban az oroszlányi Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, valamint az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.

A Blikk elérte még a balesethez riasztott Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület egyik munkatársát is, aki elmondta: a repülő olyan mélyen fúródott a földbe, hogy munkagépekre is szükség volt ahhoz, hogy minden darabját meg tudják találni. A helyszínen a roncsok alapján nem is tudták megállapítani, hogyan ért földet a gép.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×