eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
fotó: Tevan Imre
Nyitókép: Tevan Imre

Érdekes díjmentességre hívta fel a figyelmet a MÁV

A március 1-től hatályos új tarifarendszerben kiemelten fontos a nagy létszámú utazások előzetes bejelentése a MÁV-Volán-csoport járataira - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál - korosztálytól és létszámtól függően - a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

A kedvező változásoknak köszönhetően egyre több óvodás csoport és iskolai osztály indul útnak, az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a csoportos utazások igénye, száma. Ahhoz, hogy az utazások csoportlemaradás nélkül megvalósulhassanak, elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetek kiszolgálására - emelték ki.

A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára.

A közlemény szerint a MÁV-START-nál a csoportos utazások zavartalan lebonyolításához - a kapacitás függvényében rendelkezésre álló - megfelelő mennyiségű vasúti kocsi biztosítása szükséges, ennek érdekében az utazási igényt,

az utazás előtt legalább 5 munkanappal korábban, lehetőség szerint elektronikus úton jelezni kell.

Ez valamennyi, de kiemelten a díjmentes, a 14 év alatti, valamint az ország- vagy vármegye bérlettel rendelkező csoportra vonatkozik.

Hozzátették: adott napra és vonatra a csoportok elhelyezésére vonatkozó legmagasabb létszámot a MÁV-START a kihasználtság függvényében korlátozhatja.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×