eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Nagy István agrárminiszter (j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Rendkívüli bejelentések - "A kormány 675 milliárd forintnyi beruházást átütemez"

Varga Mihály és Nagy István a háborús környezethez szabott bejelentésekkel érkezett a Kormányinfóra, Vitályos Eszter kormányszóvivő az otthonfelújítási programról beszélt. Gulyás Gergely három új kormányzati szereplővel tartotta a kormányülést követő tájékoztatót.

2024.04.11. 11:01

Hosszú szünet után...

...kerül sor újra Kormányinfóra. Új szereplőkkel: Vitályos Eszter kormányszóvivővel, Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Nagy István agrárminiszterrel, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Tartson velünk!

2024.04.11. 11:06

Irányváltás Ukrajnával kapcsolatban

Gulyás Gergely: Ukrajnával kapcsolatban irányváltás történt a NATO-ban és az EU-ban is, méghozzá háborúpárti fordulat van, el kell kerülni a háború kockázatát. Fel kell készülni a bevonódásra a háborúban, katonai kiképzést, fegyverszállítási koordinációt jelent az új fordulat. A háborús láz átterjedt a NATO-ra és a NATO-parancsnokokra. Nem ezért léptünk be a NATO-ba, mi védelmi szövetségként tekintünk rá. Nem látjuk, hogy meggondoltság lenne, a következő fél év lesz a döntő. A kormány azt látja, katonai megoldás nincs a háborúban, béketérgyalásokra és fegyvernyugvásra vagy szükség.

2024.04.11. 11:08

Háborús veszélyhelyzet

Gulyás Gergely: más felkészültséget kíván meg egy háborús időszak, és abban is van különbség, hogy megválasztják-e Donald Trumpot. A költségvetést csak novemberben fogjuk benyújtani. Nemzetbiztonsági főtanácsadót is emiatt nevezett ki a miniszterelnök Bíró Marcell személyében. Magyarország minden diplomáciai eszközt bevet, hogy semmilyen olyan lépés ne történjen, amely a világháború irányába vezet. Megteszünk mindent, hogy Magyarországot a legkisebb veszély fenyegesse.

2024.04.11. 11:10

Migrációs paktum

Gulyás Gergely: elismételnénk a magyar álláspontot, rossz döntést hozott az Európai Parlament. 70-80 százalékos többségben a bevándorlás barátai, mégis csak bő 50 százalékos volt a paktum támogatottsága. A lengyelekkel értünk egyet a paktummal kapcsolatban, ne jöjjenek jogellenesen emberek a kontinensre! Elutasítjuk a kötelező elosztást, elutasítjuk a büntetést azért, hogy nem veszünk át migránsokat. A paktum Európának nem jelent segítséget. Szembeszállunk ezzel a döntéssel!

2024.04.11. 11:13

Gazdasági helyzet, kilátások, környezet

Varga Mihály: gazdaságunk az egyik legnyitottabb a világon, ezért nem mindegy, milyen hírek jönnek. Háborús helyzetben vagyunk, az EU lassabban jön ki a válságból, élen Németországgal. Nem látni, meddig tart ez az állapot. A külpiacok gyengék. Mindezeknek megfelelően háborús helyzetre terveztük a makrogazdasági pályát. Egyébként itthon lendületvétel történt, ezt számos adat alátámasztja. Azzal számolunk, hogy idén a gazdaság visszatér a növekedési pályára, 2,5 százalék körül lehet, ezzel a növekedési rangsor élmezőnyében lehetünk. De a növekedési ütem az év második felében fog majd felgyorsulni. Termelést segítő nagyberuházások vannak folyamatban. Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedés megalapozott. Ami a költségvetést illeti: 4,5 százalékra csökkentjük az államháztartás hiányát, jövőre 3,7, aztán 2,9 százalék. Ezzel párhuzamosan a költségvetési hiányt is csökkentjük, ahogy a Covid-válság óta. A kormány 675 milliárd forintnyi beruházást átütemez, nem töröljük ezeket, csak késleltetjük. Új szabályozás jön a költségvetési gazdálkodás megítélését tekintve. Stabilabb és fenntarthatóbb helyzetbe hozzuk a költségvetési hiány alakulását, de a családtámogatást és a nyugdíjkiadások kasszáját nem bántjuk.

2024.04.11. 11:18

Agrárium

Nagy István: soha ilyen mértékű zöld ideológiai befolyásolási kísérlet nem érte még az EU-t, mint most. A Green Deal diktátum volt a gazdáknak, hatástanulmány nélkül. Brüsszel közben megnyitotta az uniós határokat, uniós termékek hatalmas mennyiségben jelentek meg először is a szomszédos országokban, ez érdemben járult hozzá az alacsony termelői árhoz, nagy a túlkínálat, közben a termelési költségek elszálltak. És még zöld célú korlátozások és adminisztratív terhek is vannak, ebből is látszik, hogy Brüsszel az ukrán oligarchákat támogatja, meg kell védenünk a termelőket! Öt pontos csomagról döntöttünk:
- ukrán importkorlátozás, teljeskörű bejelentési kötelezettség a Nébih felé
- az agrártermelők versenyképessége érdekében: a MÁK fizesse ki a terület- és egyéb alapú támogatásokat idén májusig, 265 milliárd forintnyi forrás kerül az agrárvállalatokhoz május végéig, az ehhez szükséges adminisztrációs feladatokhoz átcsoportosítunk erőforrásokat
- továbbá 2026-ig meghossszabbítjuk az 5 százalékos agrárhitel felvétele lehetőségét. Továbbá: 90 százalékban támogatjuk az üzemanyagáfát, ez évi 1 milliárd forint többletkiadás a költségvetésnek
- szántóföldi növénytermesztés támogatása, hogy egyenletesebb legyen a bevétele az érintetteknek. Lesznek még pályázatok fejlesztésre, feldolgozásra is (200 milliárd forint), állattartó telepek fejlesztésére (200 milliárd forint)
- a héten megjelentek az egységes kérelmek felhívásai, 44 jogcímre lehet kérelmet benyújtani.

2024.04.11. 11:27

Otthonfelújítási program

Vitályos Eszter: 108 milliárd forintos keretösszegű konstrukció jelenik meg EU-s forrásból, az 1990 előtt épült házak korszerűsítéséhez érhető el pénz. Fűtést, vízrendszert, kéménybélelést, elektromos rendszereket lehet majd felújítani. A magasabb átlagkeresetű járásokban alacsonyabb támogatásra lehet számítani. A beruházás forrása: önerő, kamatmentes hitel, vissza nem térítendő támogatás. Házanként legfeljebb 6 millió forintot lehet majd igényelni az MFB-nél. A program az építőiparon is segíteni fog.

2024.04.11. 11:31

Kérdések...

...válaszok.

2024.04.11. 11:32

Otthonfelújítás - mi lesz, ha elfogy a pénz rá?

Vitályos Eszter: zajlik még a program előkészítése, még a tavasz folyamán megjelennek a részletek.

2024.04.11. 11:33

Milyen nagyobb beruházásokat érint a halasztás?

Varga Mihály: minden beruházást áttekintünk, a tárcák döntenek arról, hogy minek a halasztására van lehetőség. Lesznek prioritások, lehetnek objektív szempontok, beemelt vagy most kimaradó beruházások, dinamikusan változó keretszámról van szó.

2024.04.11. 11:35

Magyar Péter azt írta a Facebookon, hogy a csőd felé robog az ország

Varga Mihály: nem kell mindent elhinni, amit olvasnak. Izgalmas. Az év első negyedében vannak olyan tételek, amelyek meglódítják a számot: kamatkiadás (600 milliárd forint), 13. havi nyugdíj kiadásai (1300 milliárd forint), reptérvásárlás. Ezek okozzák a többletet, de a 4,5 százalékos hiányt biztosítani fogjuk.

2024.04.11. 11:36

Háromgyermekes anyák szja-mentessége?

Varga Mihály: ősszel nyújtjuk be a jövő évi költségvetést az adótörvényekkel, akkor térjünk rá vissza.

2024.04.11. 11:37

Állampapír-vásárlás: segítheti-e az állam az emberek állampapír-vásárlását?

Varga Mihály: akinek nincs állampapírja, arra vár a reálbér-növekedés, így többet lehet majd megtakarítani. És most már a fotelből is lehet állampapírt venni.

2024.04.11. 11:38

Milyen euró-forint árfolyammal számolnak?

Varga Mihály: 391 forint per euró.

2024.04.11. 11:38

Mikor egyeztettek Matolcsy Györggyel?

Varga Mihály: márciusban.

2024.04.11. 11:40

Mi a magyar álláspont az átírandó uniós költségvetéssel kapcsolatban?

Varga Mihály: az adózási kérdések nemzeti hatáskörhöz tartoznak. Bármilyen felvetés van, meg fogjuk vizsgálni. A munka- és jövedelemadókat csökkentjük, a fogyasztáson szedjük be az adót.

2024.04.11. 11:41

Háborús kötvény: ennek milyen gazdasági következményei lehetnek?

Varga Mihály: jelentős tanulságokkal szolgált a közös hitelfelvétel. Óvatosság kell minden ilyen kérdés megvizsgálásához.

2024.04.11. 11:43

Mi lesz a magyar gazdák feje fölött hozott EU-döntésekkel? Műhús? Rovarok?

Nagy István: olyanra költeni, aminek semmi értelme nincs, nem helyes. Nap mint nap újabb fordulatokat vesz ez az uniós kényszerítés. A gazdák fellépése elementáris. Június 9-én irányváltást kell előidézni Brüsszelben.

2024.04.11. 11:45

Mit lehet várni a magyar-lengyel-francia agrárszövetségtől?

Nagy István: a szabadkereskedelmi rendelet meghosszabbítása most van napirenden. Magyarország most éppen Szlovákiával szövetkezik ebben a kérdésben. Amíg nincs szabályozás, határzár marad Ukrajna felé az agrártermékeket tekintve.

2024.04.11. 11:46

Milyen plusz munkát jelent, hogy nem nyáron, hanem ősszel fogadják el a jövő évi költségvetést?

Varga Mihály: a munka ugyanaz, csak a körülmények háborúsak.

2024.04.11. 11:48

Ha már most ilyen magas a költségvetés hiánya, és el kell halasztani ennyi beruházást, miért veszik most meg a Budapest Airport 80 százalékát 774 milliárd forintért?

Varga Mihály: folyamatban lévő tárgyalásokról nem tudok én beszámolni. Viszont ma már nem 2,9, hanem 4,5 százalékos a hiánycél. Ebbe kell beleférni. A fogyasztás élénkülése viszont látható, arra számítunk, hogy a reálbérek növekedése generálni fog fogyasztást. A reptérvásárlás nem növeli az eredményszemléletű hiányt.

2024.04.11. 11:50

3,6 százalékos az infláció, de brutálisan drágítanak a telefon- és netszolgáltatók. A kormány vizsgálja-e a brutális emelést?

Varga Mihály: örüljünk a jó hírnek az infláció csökkenésével kapcsolatban, ez adja az alapot a fogyasztás, a reálbérek és a megtakarítások növekedésére.

2024.04.11. 11:51

Benzinárak: hogyan avatkozhat be a kormány?

Varga Mihály: a gazdasági miniszter nyilatkozott a kérdésben. Várjunk!

2024.04.11. 11:54

Mi köze van az amerikai elnökválasztásnak a magyar költségvetés belső viszonyaihoz? A keretszámok Donald Trump győzelme esetére vonatkoznak? Mi történik, hogy ha Joe Bident választják meg?

Varga Mihály: a helyzet folyamatosan változik. A NATO-ban olyan döntések születnek, amelyek a háború eszkalációjával is járhatnak, erre mozdult el a közeg, erre a magyar költségvetésnek, államháztartásnak is reagálnia kell. Egy makropályát kitűztünk magunk elé a következő 3 évre. Ebből a magyar kormány nem szeretne engedni, az államadósságot is csökkenteni kívánjuk, de nem nézhetjük ölbe tett kézzel, ahogy a világ változik körülöttünk. Az eddig készült 2025-ös költségvetési terv megy az asztalfiókba.

2024.04.11. 11:57

Milyen időtávra halasztódnak el építési beruházások?

Varga Mihály: van, ami 2025-ről, 2026-ról is halasztódik.

2024.04.11. 11:58

Elképzelhetők-e egyensúlyt javító intézkedések, különadók?

Varga Mihály: a nehézségek minden országot komoly kihívások elé állítanak. Az EU-tagországok fele hasonló cipőben jár.

2024.04.11. 12:02

Uniós támogatások: mire számítanak most?

Varga Mihály: a támogatások járnak nekünk. Szerencsére az elmúlt hónapokban 550 milliárd forintnyi támogatás érkezett. A viták ebből a szempontból mellékesek.

2024.04.11. 12:02

Milyen a szaktárcák aránya az elhalasztott beruházásoknál?

Varga Mihály: fent van az interneten.

2024.04.11. 12:04

12 pénzügyminisztériumi munkatársat érint egy új vesztegetési botrány. Mi az álláspontja? Van-e önnek politikai felelőssége?

Varga Mihály: 2022 óta változatlan az álláspontom, azonnal megszüntettük a munkatársak munkaviszonyát, függetlenül attól, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Az 54-ből 12 ember volt a Pénzügyminisztérium alkalmazottja. Mi haladéktalanul léptünk. Volt olyan kolléga, aki már 2018 óta nem dolgozik a PM-ben. Az ügyben tájékoztattuk a nyilvánosságot.

2024.04.11. 12:10

Mire terjed ki az ukrán termékstop?

Nagy István: 24 termékre, de ez teljes körű agrártermék-tilalmat jelent.

2024.04.11. 12:11

Milyen módosításra lehet szükség, hogy 2,5 százalékos legyen a növekedés?

Varga Mihály: továbbiakra már nem.

2024.04.11. 12:12

Az Ukrajnába már máshonnan eljutott termékek hogyan nem fognak idekerülni?

Nagy István: a magyar ellenőrzési rendszer, amit a Nébih fenntart a határon, illetve a jelzőrendszerünk a fejlett rendszernek köszönhető.

2024.04.11. 12:15

A méztermelők bajban vannak, a polcokon kevert mézek jelennek meg. Mi a válasza erre?

Nagy István: az EU nem termel elegendő mézet, ezért importra van szükség, Kínában pedig ipari módon termelnek. Szeretnénk mi is mézet exportálni, de nem tudunk, mert Kínából és Ukrajnából érkezik méz (utóbbiból természetes méz), ami komoly versenyt jelent, árat tör le és terméket szorít ki. A termelők raktárakban várakoztatják a mézet, Kínából viszont nem kerülhet a magyar polcokra ipari méz. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy termelőtől vásároljon mézet!

2024.04.11. 12:21

Kórházak építése is leáll?

Vitályos Eszter: a háborús veszélyhelyzet meghosszabbítása volt a fő megfontolás, ennek megfelelően lehet következtetni a beruházok folytatására. Torzók nem maradhatnak fenn.

2024.04.11. 12:23

Lesz idén nyugdíjprémium?

Varga Mihály: ha 3,5 százalék lesz a növekedés, lesz prémium, ha nem, nem. Az erre félrerakott 20 milliárd forintért nem kell aggódni, meg lesz a helye a költségvetésben.

2024.04.11. 12:25

Üzemanyagár: mik a lehetőségek?

Varga Mihály: a termelési költségekből kell úgy levenni. A jövedéki adók mértékét csökkentjük a gazdáknak a gázolajban. Az adótörvények módosítása nincs napirenden. A fogyasztási típusú adókon keresztül fedezzük a szükséges költségvetési kiadásokat.

2024.04.11. 12:26

Lehet-e önkéntes iparkamarai vagy agrárkamarai tagság?

Varga Mihály: a Pénzügyminisztériumnak nincs erről önálló véleménye.
Nagy István: az agrárkamarai tagság olyan előnyöket hordoz, amely számottevő érték a gazdák életében. A gazdák nyertesei a kamarai tagságnak.

2024.04.11. 12:28

Kórházi adósságrendezés - született erről döntés?

Varga Mihály: a kormány folyamatosan vizsgálja ezt a kérdést is, egyeztetésben vagyunk a Belügyminisztériummal. Kormányülés nélkül is van egyeztetés.

2024.04.11. 12:30

Fogyasztási típusú adókból mennyi pénz jöhet be?

Varga Mihály: a várakozásoknál jobb volt a fogyasztási típusú adók bevétele, és várhatóan ez idén is pozitív hatással lesz a költségvetési hiány alakulására.

2024.04.11. 12:33

Van olyan forgatókönyv, hogy lesz háború fél éven belül? Miért ad plusz pénzt a magyar költségvetés a Békekeretbe?

Gulyás Gergely: tévedés van. Azzal nem tudunk mit tenni, hogy ha van ránk egy befizetési kötelezettség, ott mit tegyünk, de fegyvereket nem lehet venni kötelező befizetésből. Tankot, fegyvereket nem lehet venni magyar pénzből.

2024.04.11. 12:35

Mi a helyzet a kenyérárral?

Nagy István: a háború és az energiaválság együttes hatása, valamint a környezeti körülmények mind-mind hozzáadódnak egy-egy termék árához. A piaci verseny fogja ezt szabályozni és kordában tartani. A folyamatnak nem csak a végét, az elejét is nézni kell. A drágulás volt Magyarországon "drága".

2024.04.11. 12:39

Hogyan oldják meg a magyar feldolgozóipar nehézségeit?

Nagy István: nagy nehézségek keletkeztek a rendszerváltozáskor, sok üzemet bezártak, lebontottak, ezért kellett stratégiai döntést hoznunk arról, hogy 80 százalékos magyar társfinanszírozás van az EU-s projektek mellett. Utol tudjuk érni magunkat, azokat a lemaradásokat, amelyeket kénytelenek voltunk elszenvedni. Nagyon hiányzik sok iparág, például legyen érdemben magyar cukorgyártás. Apáinktól azt tanultuk, hogy a gabonát bőrében kell értékesíteni. Mi mindig, mindenből duplaannyit terlemünk, mint amennyi itthon kell, hogy versenyre kelhessünk, de minél magasabb minőségben és feldolgozottsági szinten.

2024.04.11. 12:41

A brüsszeli migrációs paktumnak költségvetési kihatásai lehetnek-e?

Gulyás Gergely: Magyarország nem kíván részt venni semmilyen elosztási folyamatban, ezért pénzügyi következményei sem lesznek.

2024.04.11. 12:41

Rákosrendezőt érinti-e a halasztás?

Varga Mihály: nincs olyan intézkedés, amely érintené az ottani beruházást.

2024.04.11. 12:44

Állami vezető pozíciók szakmai alapon dőlnek el? Vagy Magyar Péter esetében ez nem érvényes?

Nagy István: kizárt dolog, hogy bárkinek bármilyen családi kapcsolata számítana bármilyen kinevezésnél. Az Agrárminisztériumban ilyen sosem volt. Hogy Magyar Péter milyen népmesét épít fel, azzal én egyáltalán nem foglalkozom.

2024.04.11. 12:46

Miben áll be változás novemberben, amikorra elhalasztották a költségvetés benyújtását 2025-re? Donald Trump kisebb háborús kockázat?

Varga Mihály: nem vagyok háború szakértő, mezei miniszter vagyok, de olvasok híreket. A két meghatározó amerikai elnökjelölt ukrajnai háborúhoz való viszonya egymástól eltérő. Ezt a magyar kormánynak figyelembe kell vennie. Donald Trump időszakában a két ország gazdasági kapcsolatai jelentősen növekedtek, és az amerikai-kínai egyensúly is jobb volt.

2024.04.11. 12:51

A Kormányinfó...

...Gulyás Gergely válaszadásaival folytatódik.

2024.04.11. 12:52

Van-e valamilyen fejlemény a Lánchíd-pénz Kehi-vizsgálatában?

Gulyás Gergely: komoly korrupciós visszaélés gyanúja lengi körül az ügyet. A Kehi jelentését pénteken tervezi nyilvánosságra hozni. A korrupciós ügy szálai a Városházára vezetnek.

2024.04.11. 12:53

Magyar Péter színre lépéséről mit gondol?

Gulyás Gergely: 2018-ban Magyar Péternek elmondtam, hogy a feleségét kiválóan alkalmasnak tartom EU-ügyi államtitkárnak. Őt nem. Véleményem nem változott.

2024.04.11. 12:55

Orbán Viktor, Rogán Antal vagy ön volt-e már tanúként az ügyészségen?

Gulyás Gergely: én nem voltam, a többiekről nem tudok.

2024.04.11. 12:58

Ha kiderülne, hogy manipuláltak iratokat, Rogán Antalnak, Polt Péternek helyén kellene-e maradnia?

Gulyás Gergely: a lehetetlen kategóriájába tartozik erre értelmes választ adni. Nem előlegezném meg a nyomozás eredményét. Az egy más kérdés, hogy az egyébként az ügyészség részéről rossz, téves és személyiségi jogot sértő eljárás, hogy olyan kerüljön nyilvánosságra, amely nem a vádat támasztja alá. Erre az ügyészsésgnek oda kellene figyelnie. Ami a vádat alátámasztja, ott van lehetőség lehallgatásra, és van lehetőség nyilvánosságra. Engem zsarolni nem zsarolt senki, nem szeretem, ha fenyegetnek, egy üzenetet kaptam, az a büntetőjog határát nem lépte át.

2024.04.11. 13:00

Otthonfelújítási program: mire megy el az a 90 milliárd forint, amelyet majdnem erre a célra ad az EU?

Vitályos Eszter: most van folyamatban a zöld konzultációnk, utána dől el, hogy milyen pályázati lehetőségei lesznek a kormánynak.

2024.04.11. 13:01

Kormányrendelet-tervezet van már róla, hogy kapacitáshiány miatt máshogy fognak CT-zni...

Gulyás Gergely: folyamatban lévő ügy.

2024.04.11. 13:03

Migrációs paktum: a felek elállhatnak a jogi háborútól az EP-választások után?

Gulyás Gergely: annyit változhat a józan ész irányába a brüsszeli politika, hogy többsége legyen egy végrehajthatatlan program megakadályozásának.

2024.04.11. 13:03

Mi szerepel a Lánchíd-pénz Kehi-vizsgálatában?

Gulyás Gergely: teljeskörű volt a vizsgálat, pénteken mindenki megismerheti.

2024.04.11. 13:05

A közre tartozhat-e, hogy honnan volt pénz Magyar Péter tüntetéseire?

Gulyás Gergely: nem szólnék bele a Szuverenitásvédelmi Hivatal munkájába. Az átláthatóságban hiszek. Ha valaki egy drága rendezvényt szervez, számoljon el a támogatói körével.

2024.04.11. 13:07

Ősszel két hónapig nem működött a rendőrségi nyomkövetés, megszökött egy pedofil elítélt, nincs meg. Nem kellene lemondania Pintér Sándornak?

Gulyás Gergely: forduljon a Belügyminisztériumhoz. 663 pedofil van most börtönben, 2010 előtt pár tucat volt.

2024.04.11. 13:08

Bolsonaro úr 2 napot töltött a magyar nagykövetségben, mivel kommentálja ezt?

Gulyás Gergely: erről kiadtak egy közleményt. Az ottléte nem akadályozta az ellene zajló eljárást.

2024.04.11. 13:09

Nem sérti a szuverenitásunkat, ha kínai rendőrök intézkednek itt?

Gulyás Gergely: amikor egy-egy országból sok turista jön, akkor szokott olyan nemzetközi megállapodás köttetni, amelyek segítenek. Fegyvert nem is viselhet, együtt járőrözhet magyar rendőrrel. Ha egy magyar rendőr odamegy egy kínaihoz, könnyebben intézkedik, ha jön vele egy kínai rendőr is.

2024.04.11. 13:11

Magyarországnak milyen eszközei vannak a migrációs paktumnak való ellenásra?

Gulyás Gergely: az ellenállás. Bejelentjük, hogy nem tudunk együttműködni. Meg kell vizsgálni, hogy a kapcsolódó döntés nem lép-e túl hatáskört.

2024.04.11. 13:13

Lesznek-e még szövetségesek, akik nem lépnének be a háborúba, nem adnának rá pénzt?

Gulyás Gergely: Európának nincs arra eszköze, hogy fenntartsa ezt a háborút. Amerika helyzete pedig kulcs lesz. De sajnos a francia bejelentés vízválasztó volt.

2024.04.11. 13:14

Lehet-e olyan hangfelvétele Magyar Péternek, amelyen önnel beszél? Zsarolhatta-e Magyar Péter a feleségét? Nem fordultak hatósághoz?

Gulyás Gergely: a lehető legritkábban beszéltem vele közéleti kérdésekről. Hogy Magyar Péter fenyegetése valós volt-e, azt a volt miniszter asszony tudja megítélni. (...) Én úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki. Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.

2024.04.11. 13:16

Hogy kommentálja, hogy Magyar Péter pártot alapított? Akadályozhatják az indulását?

Gulyás Gergely: a szokásos hülyeségeket hagyjuk. Az előző válaszom irányadó.

2024.04.11. 13:17

A Kormányinfó véget ért...

köszönjük kitartó figyelmét!

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×