eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton 2021. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonába kerülnek Budapest fényei

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft jövőre a Budapesti Közművek alá kerül - jelentette be a főpolgármester.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta: a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) eddig részben magántulajdonban volt, de a külföldi befektetővel kötött szerződés lejártával most lehetőség nyílik arra, hogy visszavásároljuk a cég magántulajdonban lévő felét.

„Budapesti léptékkel nézve fontos cégről beszélünk, nélkülük szó szerint orra buknának a budapestiek, és a város gyönyörű esti panorámája helyett is csak a sötétséget nézhetnénk. Sőt, odalennének az ünnepi díszítőfények is. Szerencsére van egy jó megoldásunk arra, hogyan működtessük a világítást olcsóbban, hatékonyabban és úgy, hogy minden egyes fillér a budapestieket szolgálja: a BDK jövő évtől a Budapesti Közművek (BKM) fennhatósága alá kerül” – írta Karácsony Gergely.

Hozzátette, hogy a 2021-ben létrehozott Budapesti Közművek már eddig is évente több milliárd forint megtakarítást, rugalmasabb, stabilabb működést hozott. Ez a megtakarítás teszi most lehetővé a BDK visszavásárlását is.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×