eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyilvánosságra hozta volt feleségével folytatott beszélgetését Magyar Péter

A jogászt kedden újra meghallgatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, előtte a közösségi felületeken megosztott egy rövid hangfelvételt.

Magyar Pétert kedden ismét tanúként hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje ezzel egy időben nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amely állítása szerint bizonyítja az ügyészségen múlt szerdán tett állításainak az igazát.

A március 15-én politikai mozgalmat is indító jogász a közösségi oldalain egy kevesebb mint kétperces hangfelvételt osztott meg, amelyen a volt feleségével beszélget a Völner-Schadl-ügyről. Korábban az ügyészségen azt mondta, hogy a vesztegetési ügyben a kormánynak még a gyanúsítottak őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés folyik, és azt is, hogy manipulálhatták az ügyészségi iratokat.

A hangfelvételen hallható, rossz minőségű párbeszédben rendre ő mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, mintha beszéltetni próbálná a volt feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni. Szó esik arról, hogy ki tekinthetett be az eljárás ügyészségi irataiba, illetve hogy az ügy gyanúsítottjait továbbra is lehallgatják, és hogy a végrehajtói kar elnökét nem lehetett megmenteni. A felvételen a miniszter egy kérdésre arról is beszélt, hogy akkori helyettesét, Völner Pált figyelmeztették, hogy hagyja abba az együttműködést Schadl Györggyel, de nem tette meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×