eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Unsplash

Megszólalt a Foxpost vezére a sikeres rendőrségi akció után

A csomagküldő szolgálat kitartott, és a rendőrséggel együttműködve megvédte az ügyfelei adatait, garantálja rendszerei biztonságát.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, október végén egy hacker feltörte a Foxpost rendszerét, és váltságdíjat követelt azért, hogy ne tegye közzé vagy adja el azokat az ügyféladatokat, amikhez hozzáfért. A támadás egy előre bejelentett karbantartás során elkövetett hibák miatt történt.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya Orosházán ütött rajta a zsarolással gyanúsítható adathalászon - írja az Index.

A cég határozott állásponttal reagált az esetre, Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója azt mondta:

"Nem engedünk zsarolásnak. Hisszük, hogy a zsarolásnak való engedés nem megoldás, mert fenntartja és ösztönzi a bűnözés ezen formáját".

A vezérigazgató azt is hozzátette, a vállalat minden szükséges lépést megtesz az adatok védelme és rendszerei biztonságának garantálása érdekében, szorosan együttműködik a hatóságokkal, hogy megvédje infrastruktúráját.

Az ügyfelek kiszolgálása és az üzletmenet folyamatossága mindvégig zavartalan volt, a támadó által ellopott, de nyilvánosságra nem került adatok közvetlen károkozásra nem voltak alkalmasak. Nem kerültek ki a felhasználók belépési adatai, jelszavai és a webshopok rendelési adatai sem. A Foxpost semmilyen formában nem kér bankkártya-adatokat a felhasználóktól - tette még hozzá a cég.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×