eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új, igen meggyőző csalás terjed az OTP Bank nevében

Ezúttal igazán kitettek magukért a csalók, valóban olyan a felület, mintha a bankhoz tartozna.

Újfajta átverés terjed az OTP Bank nevében, ami az elmaradt kifizetés helyett most arra hívja fel a felhasználó figyelmét, hogy frissíteni kell a bank alkalmazását - számol be róla a 24.hu.

A levél megtévesztésre alkalmas, bár a feladó e-mail címe gyanút keltő lehet, hiszen nem a bankhoz tartozó domain szerepel benne, a lényegi részben viszont ott látható az OTP logója és a bankra jellemző zöld-fehér színvilág, arculat. A szövegben sincsenek kirívó hibák, így a mobilalkalmazás frissítésének fontosságát taglaló szöveg végén található linkre is könnyelműbben kattinthat a felhasználó, amikor ezt írja a szöveg.

A kurzort a "kattints ide" gombra helyezve azonnal látszik, hogy nem az OTP oldalára vezet, ám ha rákattintunk, akkor egy, a bank hivatalos felületét remekül utánzó oldalra jutunk, ami a levélnél is meggyőzőbb lehet. Leszögezik:

nem szabad bedőlni a profi színjátéknak, semmiképpen se adjunk meg semmilyen adatot, amit az oldal kér!

A telefonos alkalmazások frissítése nem elektronikus levélben és nem a bank felületére belépve történik. Ez a folyamat mindig a telefonunk hivatalos alkalmazás-áruházán keresztül végezhető el. Ha ilyen levelet kapunk, az egyetlen helyes lépés, ha azonnal töröljük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×