eur:
390.53
usd:
364.26
bux:
68303.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Magyar Turisztikai Ügynökség

Szabadulnának a magyarok a balatoni nyaralóktól, de nincs nagy kereslet

Sokan vásároltak a koronavírus-járvány környékén házat a tó körül, de már nem tudják fizetni a részleteket. Viszont a megnövekedett kínálat ellenére nem csökkentek az árak.

A szakértők úgy vélik, a nagy értékű ingatlanokra még van kereslet, de akik akár hitelt is felvettek egy kisebb nyaraló megvásárlására, most szeretnének tőle szabadulni - írja az ATV. Leginkább az elavult, szocreál stílusú házakat árulják, mert nem tudják őket fenntartani.

Még a járvány előtt vásárolták ezeket az ingatlanokat, és most nem tudják fizetni a részleteket, mivel az élelmiszer- és egyéb áremelkedések elvitték az emberek pénzét, és így most olyasmiről mondanak le, ami nem tartozik a mindennapi szükségleteikhez - mondta az ATV híradójának Bári Péter, az Inmove Ingatlaniroda szakértője. Hozzátette, hogy hiába nő a kínálat, senki sem keresi ezeket a házakat.

Mint írják, egy keszthelyi ügyvéd is megerősítette, hogy a nyugati medence környékén is nehéz eladni a nyaralókat. Szabó Gyula a csatornának azt nyilatkozta, a bankok olyan részleteket kalkulálnak, ami nem teszi hitelképessé az esetleges érdeklődőket.

A helyiek sem tudnak a gyermekeiknek a környéken ingatlant vásárolni, nem tudják őket megfizetni, mivel a túlkínálat sem csökkenti az árakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×