eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterei. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Honvédelmi miniszter: új helikopterek látják el a Honvédség kutató-mentő szolgálatát

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentette, hogy a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatánál.

A miniszter emlékeztetett rá: a Magyar Honvédség (MH) már 1976 óta felel a légi kutató-mentő feladatokért az országban. Az alapvető cél azóta sem változott: segítséget nyújtani a bajba jutott légijárműveknek, valamint az utasoknak és személyzetüknek - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára elsődleges Magyarország és a magyar emberek biztonsága, ennek érdekében a Magyar Honvédség jelenleg az átalakulások és a technikai megújulások időszakát éli: az évekkel korábban megkezdett haderőfejlesztési programnak köszönhetően a MH alakulatai a legmodernebb eszközökkel gazdagodnak.

A fejlesztések sorában kiemelt szerepet kapott a légierő modernizálása, ezen belül a forgószárnyas képességek erősítése - tette hozzá a miniszter.

Kitért arra, hogy az Airbus H145-ösök mellett a csapat- és teherszállításra alkalmas Airbus H225M közepes többcélú helikopterek leszállítása is folyamatban van.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a típusváltás növeli a Magyar Honvédség kutatás-mentési képességeit, megjegyezve, a helikopter-vezetőknek és a fedélzeti kezelőszemélyzetnek is új készségeket kellett elsajátítaniuk ahhoz, hogy a legújabb technológia segítségével hatékonyan

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×