eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Vitézy Dávid bejelentette, hogy elindul főpolgármester-jelöltként a választáson

A volt közlekedési államtitkár a Facebook-oldalára feltöltött videóban vetett véget a találgatásoknak.

"Döntöttem: indulok a főpolgármester-választáson", közölte Vitézy Dávid, majd öt pontba szedve vázolta, hogy bár Budapest a világ legszebb városa, a Vár és a Lánchíd környékét elhagyva öt súlyos probléma tapasztalható a városban.

"Nincs elég megfizethető lakás, és drága az albérlet. Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó, és emiatt rossz a levegő. Az egészségügyi ellátásunk színvonala egyre csak romlik. Elavultak, lerobbantak a kórházaink, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca" - sorolta.

Úgy látja, hogy a körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turisták által látogatott belvárosba jut.

Vitézy szerint azért nem oldották meg eddig ezeket a problémákat, mert a város pártpolitikai csatatérré változott, minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja. A kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, a városvezetés pedig áldozatszerepben tetszeleg, és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni - értékelt.

"Nincs még öt évünk erre" - közölte, hozzátéve, hogy valódi városfejlesztést akar és ígér. "Ez a választás tétje, ezért indulok a főpolgármester-választáson" - szögezte le.

Vitézy Dávid szerepvállalását civil közlekedési aktivistaként kezdte, alapítójaként vezette a BKK-t, majd a Budapest Fejlesztési Központot, jelenleg is városfejlesztési szakemberként dolgozik. Volt közlekedési államtitkár is.

Mint mondta, kész tervei vannak a város további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV-ek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén, megfizethető lakások építésére, ezeket kell szerinte valóra váltani.

A bejelentéssel Vitézy hosszas találgatásoknak vetett véget. A tavalyi év második felében először úgy hírlett, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje lehet, de ezt cáfolta és akkor még úgy nyilatkozott, hogy nem is gondolkodik a városvezetésen. Később az merült fel, hogy az LMP tárgyal vele, amit decemberben Vitézy meg is erősített, azzal kiegészítve, hogy a felkérést megtisztelőnek érzi. A párt a napokban is arról beszélt, hogy reményeik szerint Vitézy elindul a júniusi választáson.

A mostani videóból nem derült ki, hogy Vitézy Dávid milyen színekben indul. Mindenesetre a kormánypártok jelöltje, Szentkirályi Alexandra mellett a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója lehet.

Az utóbbi időben számos budapesti témában aktívan kifejtette véleményét a sajtóban és főként a Facebook-oldalán, új honlapjára is "behúzták" ezeket a tartalmait.

Csütörtök este 6 óra után Vitézy Dávid lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×