eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Szentkirályi Alexandra/Facebook

Szentkirályi Alexandrát indítaná a Fidesz-KDNP a főpolgármesteri címért - videó

Véglegessé akkor válik a jelölés, ha a Kövér László vezette Országos Választmány is rábólint.

A Fidesz budapesti választmánya Szentkirályi Alexandrát kérte fel - egyhangú döntéssel -, hogy legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, derült ki csütörtökön.

"Egyfelől nagy megtiszteltetés ez, amelyet tisztelettel fogadok el. Másfelől nagy elszántsággal is, hiszen a nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc fogságában van. Ő csinált főpolgármestert Karácsony Gergelyből, majd ő tette a nyakába a saját levitézlett embereit. Hiszek abban, hogy Budapest többet érdemel. Ötödik éve pörög ugyanis a lejárt baloldali lemez" - fogalmazott a döntés után a Facebookon megjelent videójában Szentkirályi Alexandra.

Meglátása szerint minden, ami Budapesten történik, arról szól, hogy Karácsony Gergelynek ki kell fizetnie Gyurcsány Ferenc embereit. "Ezért kong üresen a kassza és került Budapest csődközeli helyzetbe. Ezért vannak járatritkítások a fővárosi közösségi közlekedésben, ezért állunk a dugókban" - mondta a kormányszóvivő.

Úgy véli, ellenfele, Karácsony Gergely (akit a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek támogat) botrányról botrányra bukdácsol és a legkisebb problémát sem sikerül megoldania. De Szentkirályi le akarja cserélni "ezt a lejárt lemezt".

Azt mondta,

a nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal a budapestiek gyarapodásának érdekében.

"Az idei választás tétje az, hogy Budapest Gyurcsány érdekei helyett a budapestiek érdekeiről szóljon, hogy újra olyan fővárosunk legyen, amelyre a nemzet büszke lehet. Hajrá Magyarország, hajrá Budapest!" - zárta szavait.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×