eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: police.hu

Nincs megállás, újabb helyszíneken építenek sebességmérő trafiboxokat – itt vannak a részletek

Kaposváron négy sebességmérő felszereléséről született döntés.,

Ahogy az Infostart is megírta, egyre népszerűbb Magyarországon a trafibox: a vezess.hu kikérte az adatokat, és idén február 1-ig országosan már 87 helyszínen telepítettek sebességmérőket rejtő, forgatható irányú szürke dobozkat, és további 94 helyen előkészítés alatt áll az elhelyezésük.

Az utóbbi időszakban országosan emelkedik az önkormányzatok által felállított, majd a rendőrség által működtetett trafiboxok száma. A sonline.hu körképéből kiderül, hogy Somogyban a fix telepítésű VÉDA-rendszerből hat van, ezen felül még található egy trafibox Siófokon, kettő pedig Kaposfüreden. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) elismerte, hogy folyamatosan nincs bennük műszer, mert ezek telepítése a helyi sajátosságok és a szolgálatszervezés figyelembevételével történik.

Ezenkívül négy új trafiboxot helyeznek majd ki Kaposváron, erről döntött a város közgyűlése legutóbbi ülésén. A város a rendőrséggel egyeztetve négy utat jelölt meg, ahol indokolt a telepítés. Szita Károly a közgyűlésen jelentette be, hogy a Töröcskei úton, az Egyenesi úton, a Guba Sándor utcában és a Pécsi utcában készülhetnek a közlekedők a rendszeres ellenőrzésre.

Még 67-es főút átépítése alatt megnőtt a forgalom Kaposfüreden, miután beterelték az autósokat a településrészre. Ekkor az ott élők biztonsága érdekében a város mindkét irányban elhelyezett egy-egy trafiboxot. Az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bár azóta a forgalom visszatért az elkészült 67-es főútra, a rendőrség továbbra is biztosítja a Kaposfüreden használt berendezéseket.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×