eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

Nincs megállás, újabb helyszíneken építenek sebességmérő trafiboxokat – itt vannak a részletek

Kaposváron négy sebességmérő felszereléséről született döntés.,

Ahogy az Infostart is megírta, egyre népszerűbb Magyarországon a trafibox: a vezess.hu kikérte az adatokat, és idén február 1-ig országosan már 87 helyszínen telepítettek sebességmérőket rejtő, forgatható irányú szürke dobozkat, és további 94 helyen előkészítés alatt áll az elhelyezésük.

Az utóbbi időszakban országosan emelkedik az önkormányzatok által felállított, majd a rendőrség által működtetett trafiboxok száma. A sonline.hu körképéből kiderül, hogy Somogyban a fix telepítésű VÉDA-rendszerből hat van, ezen felül még található egy trafibox Siófokon, kettő pedig Kaposfüreden. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) elismerte, hogy folyamatosan nincs bennük műszer, mert ezek telepítése a helyi sajátosságok és a szolgálatszervezés figyelembevételével történik.

Ezenkívül négy új trafiboxot helyeznek majd ki Kaposváron, erről döntött a város közgyűlése legutóbbi ülésén. A város a rendőrséggel egyeztetve négy utat jelölt meg, ahol indokolt a telepítés. Szita Károly a közgyűlésen jelentette be, hogy a Töröcskei úton, az Egyenesi úton, a Guba Sándor utcában és a Pécsi utcában készülhetnek a közlekedők a rendszeres ellenőrzésre.

Még 67-es főút átépítése alatt megnőtt a forgalom Kaposfüreden, miután beterelték az autósokat a településrészre. Ekkor az ott élők biztonsága érdekében a város mindkét irányban elhelyezett egy-egy trafiboxot. Az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bár azóta a forgalom visszatért az elkészült 67-es főútra, a rendőrség továbbra is biztosítja a Kaposfüreden használt berendezéseket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×