eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Dráma Tokajnál: a folyóba zuhant a kerékpárút

Még egy éve sem készült el az új kerékpárút, de nem használható hónapok óta, csak a nagyobb veszélyt hárították el.

Közmegelégedésre készült el tavaly nyáron a Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút, de egy szakasza már hónapok óta használhatatlan – írja a boon.hu.

A lap már tavaly ősszel beszámolt róla, hogy a kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű, egy szakaszon beomlott a Bodrogba a kerékpárút, ráadásul a vis majornak minősített helyzet részben az állami kezelésben lévő országos mellékutat is érintette.

Akkor a közlekedők biztonsága érdekében a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását korlátozó intézkedést vezettek be a szakemberek és a kerékpárút felőli forgalmi sávot is lezárták. Így azóta jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben.

Azért, hogy a további rézsűcsúszást megakadályozzák, és a végleges helyreállításig legalább félpályán haladhasson a forgalom, a szakemberek egy védfal építési munkáit kezdték el, ennek idejére teljes útzár volt érvényben, a munkák befejezésével pedig szeptember 17-től pedig már újra félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhatott a forgalom.

A helyzet viszont azóta sem sokat változott, a kerékpárút ezen a szakaszon teljességgel használhatatlan, és továbbra is le van zárva a közút kerékpárút melletti sávja, a forgalmat pedig továbbra is rendőrlámpa irányítja. Hogy mi lesz a sorsa a kerékpárútnak, azt egyelőre nem tudni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×