eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke, metodista lelkész beszédet mond a salgótarjáni vasútállomáson 2012. szeptember 27-én, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel az új holokauszt-emléktáblát, mivel a régit ismeretlen tettesek a közelmúltban darabokra törték. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a Wesley János Lelkészképző Főiskola 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójának évében emléktáblákat helyezett el Magyarország minden olyan vasútállomásán, ahonnan a helyi és környékbeli zsidóságot deportálták.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Elvitték Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetőjét

Nyomozók vitték el a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági hivatalának vezetőjét.

Bilincsben vitték el otthonából az egyház gazdasági hivatalának vezetőjét - olvasható a MET vezetőjének közösségi oldalán. Iványi Gábor szerint mindez ma reggel 6 órakor történt.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közleménye szerint a NAV nyomozói vádat nem közöltek, nyomozásra hivatkoztak.

Arról az Infostarton többször is beszámoltunk, költségvetési csalás miatt nyomoznak az egyháznál. 2022-ben az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg, házkutatási parancs is volt náluk.

A szervezetnek elmaradása van a NAV felé, de szerintük az állam jogtalanul visszatart 12 milliárd forintot az egyháztól.

Az adótartozást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség karitatív intézményei halmozták fel, az intézményekben foglalkoztatottak bérének járulékterheiből és késedelmi büntetésből összejött 200 millió forint körüli felhalmozott tartozás - írtuk pont két évvel ezelőtt.

Akkor annyit lehetett tudni, hogy a NAV szerint "több jogi személlyel kapcsolatban" és "költségvetési csalás" miatt nyomoznának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×