eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Hibrid vaddisznót ejtett egy magyar vadász, a csodájára jártak a társai

Babos disznót lőttek egy évvégi vadászaton. Az állatot le kellett adni a vadásztársaságnak.

Nikl Béla még 2023 végén lőtte le a különleges vaddisznót. A vadásznyelv babos disznóknak hívja azokat az egyedeket, amelyeknél a megszokott barna sörték színébe a házi disznóra utaló fehéres-rózsaszínes foltok vegyülnek - mesélte a teol.hu-nak a decemberi vadászatról.

Ezek a példányok a házi és a vaddisznók genetikai keveredéséből születnek. Korábban, amíg az erdőkben a jó makktermés alkalmával kiterelve tartották a házisertést, gyakran megesett, de még ma is előfordul, hogy a házi- és a vaddisznó „találkozásából” fehér-fekete foltos malacok születnek.

Az így születő utódok egyedi és megismételhetetlen bőrt (gereznát) jelentenek a szerencsés elejtőnek. Ezeknek a foltos egyedeknek a túlélési esélye ugyanolyan, mint az átlagos vaddisznóké, viszont genetikailag rontják a vadon élő állományt, ezért

nemkívánatosak a populációkban.

Kilövéskor selejtezési szempont is, hogy ezektől a példányoktól megtisztítsák az állományt – fogalmazott Nikl Béla, aki szerint éppen ezért igen ritka az ekkora, felnőtt állat.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×