eur:
389.59
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Szükség lesz az esernyőre, de a télikabát még várhat

Jövő héten kicsit lehül az idő.

Vasárnap kezdetben túlnyomóan felhős, borongós időre, többfelé esőre kell számítani - írja az Időkép. Délután azonban délen és délkeleten több helyen felszakadozhat a felhőzet és bújhat elő a nap. Ezeken a tájakon záporokra, néhol zivatarokra, máshol esőre készülhetünk. A délies szél az Alföldön erős, délkeleten viharos lesz. Hajnalban 5 és 13 fok között alakulnak a minimumok, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Hétfőn reggel még sok felhő lesz felettünk. Főként a középső tájakon és a Dunántúlon várható még eső, zápor. Délután pedig még elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, de ekkor már több helyen szakadozottá válik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elsősorban északnyugaton lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél. Hajnalban 2-6, napközben 8-16 fok várható, keleten lesz melegebb.

Kedden délelőtt fokozatosan kitisztul az ég, délután pedig már többórás napsütésre számíthatunk. Kisebb eső, záporok keleten fordulhatnak elő az időnként megnövekvő felhőzetből. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk, említésre méltó csapadék sehol sem lesz. Mérséklődik a légmozgás, már csak keleten élénkülhet meg az északi szél. Hajnalban már visszatérhetnek a fagyok, délután pedig 7-13 fok valószínű. Csütörtökön ismét megnövekszik a felhőzet és több helyen alakulhat ki eső, az északi hegycsúcsokon akár havas, havazás is. Nem lesz jelentős a légmozgás. A többfelé fagyos reggel után délután 0, 10 fok közötti maximumokra van kilátás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×