eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Sokan már nagyon várják a nyarat: kilőtt a szállásfoglalások száma

A vakációzni vágyók mintegy fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalékuk külföldön és belföldön egyaránt üdülne idén.

Idén az üdülni vágyó magyar emberek több mint fele legalább két alkalommal utazik el minimum egy éjszakára. Minden harmadik megrendelő már foglalt szállást, további 55 százalék pedig még nem foglalt, de tervez utazást – közölte az előfoglalási adatok alapján a Szallas.hu.

A szállásfoglaló portál tájékoztatása szerint minden tizedik válaszadó bizonytalan még, és csupán kevesebb mint két százalék azoknak az aránya, akik azt mondták, nem utaznak el sehová üdülni 2024-ben.

A vakációzni és pihenni vágyók egynegyede viszont legalább egyszer elutazik idén,

és a válaszadók tíz százaléka legalább három alkalommal foglal szállást erre az évre – csaknem nyolc százalék pedig négyszer vagy annál többször.

A kutatás szerint a válaszadók kétharmadát az utazás tervezésében nem befolyásolja az időpont, míg egynegyedük kimondottan hosszú hétvégére és/vagy iskolai szünethez igazítja a legalább egyéjszakás kikapcsolódását. Ugyanakkor a válaszadók kilenc százaléka kimondottan kerüli a hosszú hétvégéket és iskolai szüneteket.

A felmérés résztvevői között

a hosszú hétvégék közül az augusztus 20-ai a legnépszerűbb, amit a pünkösdi és a húsvéti időszakok követnek.

Az ár és az ingyenes lemondás a legfontosabb kritérium a szálláskeresők számára.

Az utazók mintegy fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalék külföldre is és belföldre egyaránt utazik idén, a megkérdezettek 7,5 százaléka pedig csak külföldi úti célok iránt érdeklődik. Az apartmanok iránt a legnagyobb a kereslet a vakációt tervezők körében.

Az eddigi nyári előfoglalások alapján az alábbi városok a legnépszerűbbek:

  • Siófok
  • Szeged
  • Hajdúszoboszló

A fő szezonhoz közeledve azonban valószínűleg több balatoni település is felkerül majd a toplistára – jegyezte meg Kelemen Lili, a szállásfoglaló portál sajtószóvivője. A nyári időszakra jelenleg belföldön fejenként 12 ezer forint a foglalások átlagára egy éjszakára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×