eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2022.10.13. Conecto buszok átadása a Batthány téren, ahol Walter Katalin BKK vezérigazgató, Bolla Tibor vezérigazgató és Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjével szimbolikusan átadásra került az új Mercedes-Benz flotta.
Nyitókép: Ancsin Gábor

"Ha ez a mondat így elhangzott..." - Össztűz alatt a BKK vezetője

Walter Katalin távozását követeli a kormánypárt és a kormányból távozott közlekedési államtitkár, korábbi BKK-vezető is.

A Fidesz és a kormányból korábban távozott közlekedési államtitkár egyaránt a BKK-vezér Walter Katalin távozását követeli.

"Egész egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat" - írta Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár és korábbi BKK-vezérigazgató a Facebookon, utalva arra a mondatra, amely a 24.hu-n olvasható interjúban szerepel, és amely szerint azért lett volna nehéz megkérdezni az utasokat a járatritkítások előtt, mert az olyan lett volna, mintha hálaadás előtt a pulykától tudakolják, mi legyen vele. "A budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás – vagy épp ezúttal a járatritkítás" - folytatódik a poszt.

Vitézy szerint ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának távoznia kell a posztjáról, Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig szerinte elnézést kérni a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat.

Ezt követően részletezte a járatritkítási botrány történéseit, amely folyamán volt tagadás, lebukás, elnését kérés is, végül magyarázkodással zárult, miközben kiderült 53 járat ritkítása Budapesten, de sűrűbben semmi sem jár majd.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint is le kell mondania Walter Katalinnak, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának.

Wintermantel Zsolt szintén a Facebookon idézte a "Karácsony Gergely által kinevezett vezérigazgató" vélekedését a közösségi közlekedés járatritkításaival kapcsolatban: "az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele".

A kormánypárti politikus szerint ebből a gondolkodásmódból Kóka János egykori SZDSZ-es gazdasági és közlekedési miniszter szavai csengenek vissza, aki azt mondta: "a mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni".

"Így gondolkodnak ők, ez nekik a nyilvánosság, számukra ilyen a társadalmi párbeszéd, egyeztetés, a mézes mázas szavak mögött valójában ez a lényegük" - írta közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, aki szerint ha Walter Katalin nem mond le, akkor pénteken Karácsony Gergelynek kell őt felmentenie.

Ha ez nem történik meg, akkor a politikus szerint Karácsony Gergelynek magának kell vállalnia a felelősséget a szavakért.

Vitézy Dávid pénteken újabbat posztolt:

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×