eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Young woman using smart phone and checking bills, taxes, bank account balance and calculating expenses in the living room at home
Nyitókép: kitzcorner/Getty Images

Az MNB-EduLab segíti a Metropolitan Egyetem hallgatóinak pénzügyi képzését

A fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött az MNB-EduLab Nonprofit Kft. és a Budapesti Metropolitan Egyetem.

A fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött az MNB-EduLab Nonprofit Kft. és a Budapesti Metropolitan Egyetem. A cél a pénzügyi kultúra fejlesztése, mert bár biztatóak a trendek, az intézmények közleménye szerint még sok teendő van. A meglévő tudás gyakorlati alkalmazása, valamint a pénzügyi döntéseket befolyásoló egyéb tényezők - motivációk, tervszerűség, körültekintés - a leginkább fejlesztendő területek.

Kocziszky Györgyöt, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora az InfoRádióban elmondta: szeretnék az MNB-Edulabnál tíz év alatt felhalmozódott tudást becsatornázni. A közgazdász és művészeti szakos hallgatók tanulnak a pénzügyekről, de érdemes azt is megtanulniuk, hogy miként kell érdemben gazdálkodni, akár egy háztartáson belül. Azt is megtanulhatják, milyen a pénz "viselkedése". Ez a friss tudásbázis beépül majd a tananyagba is - például a hallgatók tanulják már a likviditási és az üzleti terv készítését - innen már csak egy lépés, hogy a saját maguk vagy családjuk számára is készítsenek ilyeneket. Naprakészek lehetnek ezentúl a különféle befektetési módszerek ügyében is.

Az MNB-EduLab Nonprofit Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leányvállalataként jött létre azzal a céllal, hogy minőségi, digitális tananyagokat fejlesszen és biztosítson a gazdasági témák iránt érdeklődők számára, az egyetemi hallgatóktól kezdve a sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberekig. Az MNB a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont üzemeltetésével is aktívan járul hozzá a hazai pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.

Hergár Eszter, az MNB-EduLab ügyvezetője az InfoRádióban kifejtette: a fő célkitűzésük a pénzügyi kultúra és ismeretek terjesztése, a programot a Metropolitan Egyetem 7200 hallgatójánál alkalmazni tudják. Átadják az oktatóvideóikat és a tananyagaikat, illetve az intézmény oktatói és hallgatói is meghívást kapnak a Pénzmúzeumba és részt vehetnek az összes ottani programon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×