eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Traditional Tower block residential apartments and homes in Budaors, Hungary. Homes look clean, well kept and painted colourfully. Great example of ex communist style buildings made to look attractive and well lived in.
Nyitókép: Getty Images/ Craig Hastings

Drámai drágulás jön idén a társasházi közös költségeknél

Nemcsak lakásonként, hanem társasházanként is növekednek a közös költségek, akár 20 százalék is lehet az áremelkedés.

Az RTL riportjából kiderül, hogy egy hölgy jelenleg 18-20 ezer forint körüli összeget fizet közös költségre, és számításai szerint ez az összeg 20-22 ezer forint lesz. Egy másik megkérdezett azt mondja: 15 ezer forintra emelkedik a költség, ám ez csupán ideiglenes, és májusban újra emelni fognak. Egy arcát és nevét nem vállaló lakos 29 ezer forintot fizet egy 84 négyzetméteres lakás után, ami 10 százaléka a nettó keresetének.

A híradónak nyilatkozó közös képviselő szerint az emelés elkerülhetetlen, mert a vállalkozások már emeltek a munkadíjakon.

Egy társasházi szaklap egy tavalyi felmérése alapján azt állapította meg, hogy a 20 százalékot is elérheti a költségek növekedése. Az emelkedésben a legnagyobb tétel, hogy a banki szolgáltatások és a takarítás költségei már most 50 százalékkal emelkedtek az elmúlt két évben. A biztosításért is többet kell fizetni, és a karbantartást, szerelést végző cégek is emeltek az áraikon januártól, így drágábbal jönnek ki, ha valami gond van.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×