eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vagonok a nagymarosi vasútállomáson, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-án. A műszaki mentés ideje alatt szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Látható, hogy meddig tart a nagymarosi vágányzár, elképesztő fotókat tett közzé a MÁV a vonatbalesetről

December 31-én éjfélre ígéri a MÁV a vasúti pálya helyreállítását a Szob-Budapest vasútvonalon. Egy tehervonat siklott ki még 30-án délelőtt.

Szombat este megérkezett a nagyteljesítményű daru, amellyel az előkészítő műveletek után, várhatóan éjszaka megkezdődhet a kocsik visszaemelése - írja a Mávinform.

A jelenlegi információk szerint

várhatóan december 31-én éjfélig szünetelni fog a vonatközlekedés Nagymaros és Verőce között.

Addig továbbra is érvényben maradnak a korlátozások és közlekedési változások.

Ahogy arról az Infostarton az első között beszámoltunk egy Nagymaros állomásra érkező tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig, várhatóan több napig - szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.

Egyes szobi Z70-es vonatok, illetve késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek vagy csak a Nyugati pályaudvar és Vác között járnak. Helyettük buszok közlekednek.

Pótlóbuszok megállási helyei:

  • Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
  • Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
  • Kismaros (Volánbusz megállóhely)
  • Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
  • Nagymaros vasútállomás (balra - Visegrádi utca, jobbra - gyalogos aluljáró)
  • Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
  • Szob alsó esetében - Szob SZTK Volánbusz megállóhely
  • Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)

Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

Nemzetközi járatok

A Metropolitan EuroCity vonatok eredeti szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat. A Nyugati pályaudvar és Vác között motorvonat közlekedik a Metropolitan vonatok szerelvényei helyett, viszont Vácról a pótlóbuszok beérkezése után induló, alkalmas vonattal lehet eljutni a Nyugati pályaudvarra.

A Metropol EuroNight (EN 476, EN 477), a Báthory (EC 130, EC 131) és a Hungária EuroCityk (EC 172, EC 173) kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé közlekednek.

További részletek a Mávinform posztjában.

Korábban azt közölte a MÁV, hogy műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×