eur:
389.43
usd:
358.82
bux:
66312.12
2024. február 26. hétfő Géza
Jég a Balatonon Siófoknál 2023. február 8-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Súlyos bírságot kockáztatnak, komoly figyelmeztetést kaptak a magyar horgászok

A szabad állóvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog – olvasható az Országos Horgászrendben.

Bejött a hideg idő, az éjszakai kemény fagyok: a tavak jege azonban most még nem biztonságos a lékhorgászathoz. Igaz, azt is érdemes figyelembe venni, hogy mely vizeken tiltják ezt a fogási módot – olvasható a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének közleményében, amelyet a pecaverzum.hu közöl.

Folyóvíz jegén horgászni minden esetben tilos. Állóvíz jegén a lékhorgászat csak ott lehetséges, ahol az nem tiltott, és a jég legalább 10 centiméter vastag, nem olvad és nem mozog.

Az is áll a dokumentumban, hogy a horgász a kivágott léket a horgászat befejezése után köteles jól láthatóan megjelölni. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint kellő szilárdságúnak mondható a jég, ha legalább 8 centiméter vastag. Több ember egyidejű biztonságos jégen tartózkodására, továbbá sportolásra

a megfelelő jégvastagság minimum 12 centiméter.

A jégen vágott léket minden esetben kötelező jól látható módon úgy megjelölni, hogy az minimum 50 méter távolságból már észlelhető legyen.

Ha a jégen történő tartózkodás közben ropogást, recsegést hall, azonnal feküdjön a jégre, hogy minél nagyobb testfelülettel érintkezzen azzal, majd igyekezzen hason csúszva elérni a legközelebbi biztos pontot – olvasható még jó tanácsként.

A szabályszegőket a rendőrökön kívül a közterület-felügyelők, a halászati őrök és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv ügyintézői is figyelmeztethetik, de 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy szabálysértési eljárás indítása mellett akár 150 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Az ukrán fegyveres erők egyik szóvivője bejelentette, feladták a Donyeck megyei Lasztocskine falut. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy bevették a települést. Marija Pevcsik, Alekszej Navalnij munkatársa egy YouTube-on megjelent videóban azt állította, Vlagyimir Putyin parancsára ölték meg az orosz ellenzéki vezetőt, éppen azelőtt, hogy egy fogolycsere keretében kiadták volna az Egyesült Államoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×