eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia

Szerda óta, megállás nélkül - Hatvanhat szóró és hókotró géppel küzd az FKF a fővárosban

Több mint 24 órája folyamatosan, váltott műszakban takarítják Budapest közúthálózatát az FKF munkagépei – tájékoztatott csütörtökön a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Az FKF három tucat szóró és hókotrója takarítja a fővárost

Azt írták, Budapest útjait jelenleg 66 szóró és hókotró géppel takarítja az FKF szigorú prioritási sorrendben:

  • először jönnek a hidak, a felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai,
  • majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak,
  • ezt követően pedig a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek.

Az éjszaka folyamán 61 téli célgéppel takarították az úthálózaton lehullott havat, valamint preventív szórást végeztek, hogy a hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását – ismertették.

A közleményben hangsúlyozták:

a fővárosban a hóeltakarítás többszereplős feladat,

az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, és a társasházaknál a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról.

A közművek tudatta azt is, hogy az FKF kiemelt feladata a téli időszakban a főváros több mint 5000 kilométer hosszúságú szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek, kerékpárútjainak, közel 30 millió négyzetméternyi felületnek a síkosságmentesítése.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×