eur:
390.69
usd:
366.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Dunai gátat építettek Észak-Pesten

Mintegy 3,8 milliárd forintból, vissza nem térítendő európai uniós támogatással végeztek árvízvédelmi fejlesztéseket Észak-Pesten.

A főváros hét árvízvédelmi szakaszának egyike a Pest-Észak árvízvédelmi szakasz, amelynek négy védvonalszakaszát - a vízmű mögötti terület, az észak-pesti szennyvíztisztító telep magaspartja, a Komp utcai fal és magaspart, valamint a váci út mellett védmű - fejlesztették a projektben, összesen 4,5 kilométer hosszan.

A beruházás a Fővárosi Vízművek Váci úti telephelyét is fokozottan védi, ezzel növelve Budapest ivóvíz-ellátásának biztonságát - hangsúlyozták.

Jelezték, hogy a gondos tervezésnek és a körültekintő, természetvédelmi szakfelügyelet mellett történő kivitelezésnek köszönhetően

a beruházás a fővárosi oltalom alatt álló Palotai-sziget ártéri erdejének lehető legcsekélyebb mértékű igénybevétele mellett valósult meg.

A fővárosi önkormányzat reményei szerint jövőre folytatódhat a gátrendszer fejlesztése, amellyel további területeket tehetnek biztonságosabbá - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×