eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Dunai gátat építettek Észak-Pesten

Mintegy 3,8 milliárd forintból, vissza nem térítendő európai uniós támogatással végeztek árvízvédelmi fejlesztéseket Észak-Pesten.

A főváros hét árvízvédelmi szakaszának egyike a Pest-Észak árvízvédelmi szakasz, amelynek négy védvonalszakaszát - a vízmű mögötti terület, az észak-pesti szennyvíztisztító telep magaspartja, a Komp utcai fal és magaspart, valamint a váci út mellett védmű - fejlesztették a projektben, összesen 4,5 kilométer hosszan.

A beruházás a Fővárosi Vízművek Váci úti telephelyét is fokozottan védi, ezzel növelve Budapest ivóvíz-ellátásának biztonságát - hangsúlyozták.

Jelezték, hogy a gondos tervezésnek és a körültekintő, természetvédelmi szakfelügyelet mellett történő kivitelezésnek köszönhetően

a beruházás a fővárosi oltalom alatt álló Palotai-sziget ártéri erdejének lehető legcsekélyebb mértékű igénybevétele mellett valósult meg.

A fővárosi önkormányzat reményei szerint jövőre folytatódhat a gátrendszer fejlesztése, amellyel további területeket tehetnek biztonságosabbá - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×