eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
fotó: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből - Áthozva a hu.wikipedia projektből a Commonsba., Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34929602
Nyitókép: Készítette: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből - Áthozva a hu.wikipedia projektből a Commonsba., Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34929602

Sosem látott fotók a szajoli tragédiáról, 29 éve történt a vasúti szörnyűség

1994. december 2-án történt a szajoli vonatbaleset. A szerencsétlenségben 31-en életüket vesztették, 51-en pedig könnyebben vagy súlyosabban megsérültek.

A szoljon.hu fotósa, Mészáros János elsőként érkezett a tragédia helyszínére. A lapnak még ma is nehezen idézi fel a történteket, pontosabban azt, amit látott.

"Azon a bizonyos pénteki délutánon egyedül voltam a fotólaborban. Odakint már sötétedett, amikor a város nyugalmát a szirénák hangja zavarta meg" – idézte fel annak a tragikus estének a történéseit a fotóriporter.

Gyorsan beültem az autóba, és irány a szirénák után. Az állomás épülete előtt már sok mentőautó várakozott. Mivel viszonylag korán odaértem, ezért senki sem akadályozott a munkavégzésben.

A váróterembe lépve mindenfelé sebesült, vérző embereket láttam,

akiket orvosok és mentősök vizsgáltak és láttak el.

Az épület félig összedőlt, mindenütt roncsokba szorult, jajveszékelő utasok, felismerhetetlen vasúti kocsik látványa fogadta.

Dolgozott, fotózott, majd rohant vissza a szerkesztőségbe.

"Saját magam hívtam elő a negatívokat és nagyítottam a képeket, addigra tudatosult bennem, hogy mekkora katasztrófa történt valójában. Remegő kézzel gyorsan végeztem a laborálással, a nagyításokon láttam először roncsba szorult elhunytakat, földön heverő, leszakadt végtagot és rengeteg roncsot" - mesélte végül Mészáros János a lapban, amely eddig állítólag még nem látott fotókat is bemutatott.

A tragédia ügyében három embert ítéltek el. A vasúti közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlan veszélyeztetéséért Szűcs Ferenc váltókezelőt öt és fél év, Farkas István tolatásvezetőt két év, Illyés Ferenc kocsirendezőt pedig másfél év fogházbüntetésre ítélte a bíróság.

Fotó: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×