eur:
393.91
usd:
363.68
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
fotó: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből - Áthozva a hu.wikipedia projektből a Commonsba., Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34929602
Nyitókép: Készítette: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből - Áthozva a hu.wikipedia projektből a Commonsba., Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34929602

Sosem látott fotók a szajoli tragédiáról, 29 éve történt a vasúti szörnyűség

1994. december 2-án történt a szajoli vonatbaleset. A szerencsétlenségben 31-en életüket vesztették, 51-en pedig könnyebben vagy súlyosabban megsérültek.

A szoljon.hu fotósa, Mészáros János elsőként érkezett a tragédia helyszínére. A lapnak még ma is nehezen idézi fel a történteket, pontosabban azt, amit látott.

"Azon a bizonyos pénteki délutánon egyedül voltam a fotólaborban. Odakint már sötétedett, amikor a város nyugalmát a szirénák hangja zavarta meg" – idézte fel annak a tragikus estének a történéseit a fotóriporter.

Gyorsan beültem az autóba, és irány a szirénák után. Az állomás épülete előtt már sok mentőautó várakozott. Mivel viszonylag korán odaértem, ezért senki sem akadályozott a munkavégzésben.

A váróterembe lépve mindenfelé sebesült, vérző embereket láttam,

akiket orvosok és mentősök vizsgáltak és láttak el.

Az épület félig összedőlt, mindenütt roncsokba szorult, jajveszékelő utasok, felismerhetetlen vasúti kocsik látványa fogadta.

Dolgozott, fotózott, majd rohant vissza a szerkesztőségbe.

"Saját magam hívtam elő a negatívokat és nagyítottam a képeket, addigra tudatosult bennem, hogy mekkora katasztrófa történt valójában. Remegő kézzel gyorsan végeztem a laborálással, a nagyításokon láttam először roncsba szorult elhunytakat, földön heverő, leszakadt végtagot és rengeteg roncsot" - mesélte végül Mészáros János a lapban, amely eddig állítólag még nem látott fotókat is bemutatott.

A tragédia ügyében három embert ítéltek el. A vasúti közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlan veszélyeztetéséért Szűcs Ferenc váltókezelőt öt és fél év, Farkas István tolatásvezetőt két év, Illyés Ferenc kocsirendezőt pedig másfél év fogházbüntetésre ítélte a bíróság.

Fotó: Aspectomat a(z) magyar Wikipédia projektből.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyorsult az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménycsökkenése februárban az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján. Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának februári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,8 pontra csökkent az előző havi, 2022 októbere óta a legmagasabb 49,1 pontról. Elemzők kedvezőbb adatot, 49,5 pontot vártak februárra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×