eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hévíz, 2021. május 4. A Hévízi-gyógytó a Tófürdő épületeivel. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Kiderült, melyik város az ukrajnai háború legnagyobb magyar vesztese

Elmaradtak a jól fizető orosz vendégek, felére esett vissza a fürdőváros költségvetése.

Korábbi költségvetésének kevesebb mint feléből gazdálkodik a település – mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere az ATV-n. Megszorításokat kellett végre hajtani, példaként hozta, hogy amikor 2010-ben polgármester lett, 66 önkormányzati dolgozó volt, mára mindössze 28-an vannak, ráadásul több feladatot látnak el.

„A 2020-as költségvetésben 3,2 milliárd volt a város fenntartására félrerakott pénz, plusz tartalékok is voltak, és majdnem ennyi pályázati pénz. Ez 50-60 százalékkal lecsökkent, mert megszűnt az idegenforgalmi adó támogatása, kevesebb az adóbevétel és visszaesés tapasztalható az iparűzési adóbevételben is” – mondta a városvezető.

Az orosz turisták korábban 300-350 ezer vendégéjszakát töltöttek el, átlagosan 10-12 napot voltak Hévízen, és a polgármester szerint jól fizető vendégek voltak. Az orosz–ukrán háború előtt összesen 1 millió 250 ezer vendégéjszakával számolt a fürdőváros, jelenleg viszont örülnek, ha átlépik az egymillió vendégéjszakát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×