eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Fontos fejlemény az elhíresült győri vasútvonalon, és még egy "de" is van benne

A felújítási munkálatok harmadik, befejező üteme december 9-ig tart.

A MÁV-Start Zrt. a TikTokra feltöltött videójában közölte, hogy november 18-tól ismét a teljes útvonalon közlekednek a nemzetközi vonatok Budapest és Bécs között. A felvételen egy railjet vonat suhan el a magyar pályaudvaron.

@mav.start Mától ismét a teljes útvonalukon közlekednek a nemzetközi vonatok Budapest és Bécs között! #mavstart #mav #travel #utazas #budapest #wien #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe ♬ Unstoppable - Sia

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, múlt héten szombaton megkezdődött a győri vasúti fővonal felújításának harmadik üteme: Szárliget és Biatorbágy között az egyik vágányon megindult a forgalom, a nemzetközi vonatok ismét Budapestig közlekednek és onnan indulnak.

A Szárliget és Biatorbágy közötti pályarekonstrukció legösszetettebb, második fázisa november 17-én, pénteken ért véget. Múlt hétvégéig szünetelt a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között, pótlóbuszok szállították az utasokat. A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása szeptember 18-án kezdődött, a vonatok menetrendje többször is jelentősen módosult.

A harmadik, befejező ütem munkálatai december 9-ig tartanak. Addig a jobb (Győr irányú) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú forgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként - a tehervonatokon kívül - csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az érintett szakaszon. November 18-án az 5-ös vonalon is helyreállt a megszokott forgalmi rend: ettől a naptól Székesfehérvár és Komárom között is újra közlekednek a személyvonatok.

A nemzetközi vonatok és egyes reggeli csúcsidei és délutáni, esti személyvonatok és G10-es járatok ismét teljes útvonalukon, Budapestig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ezek esetében 10-30 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani. A MÁV felhívták a figyelmet, hogy a külföldről érkező nemzetközi vonatok késése miatt a közlekedés kevésbé kiszámítható.

Újabb változások a közlekedésben

A MÁV honlapján közölte, hogy az Almásfüzitő állomáson végzett karbantartás miatt november 23-án 21.30-tól 26-án éjfélig Almásfüzitő felső és Almásfüzitő állomás között az S10-es vonatok, valamint a Tatabányáról Rajkára 5.44-kor, a Győrből 4.38-kor a Délibe, a Győrből a Keletibe 5.35-kor és 6.35-kor induló vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Hozzáteszik: november 24-től 27-ig az eredeti menetrend szerint a Hegyeshalomból 8.28-kor a Keletibe továbbinduló rjx 41-es számú Railjet xpress 60 perccel korábban, a Hegyeshalomból eredetileg 7.28-kor induló EN463-as Kálmán Imre EuroNight 60 perccel később közlekedik Hegyeshalomtól a teljes útvonalán.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×