eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Balczó Barnabás: a Magyar Posta akár napi 200 ezer csomagot is kézbesíthet karácsony előtt

A Magyar Posta elnök-vezérigazgatója szerint a vállalat felkészült a közeledő Black Friday akcióhoz és a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó megnövekedett csomagforgalomra.

"Az elmúlt években jelentősen megváltoztak a vásárlási szokások, mind többet és többen rendelünk az interneten keresztül. Ez magával hozza a házhoz szállítások számának emelkedését a személyes átvétellel szemben" – mondta az InfoRádióban Balczó Barnabás.

A Magyar Posta elnök-vezérigazgatója kiemelte, az ünnepi hajrá nem éri váratlanul a vállalatot, már nyáron is komoly forgalmat bonyolítottak le, egy-egy nap elérte a karácsonyi szintet. Magyarázata szerint ez annak köszönhető, hogy

a Magyar Posta üzleti aktivitása jelentősen fejlődött, nagyobb részesedéssel tud részt venni a piacon a versenytársakhoz képest.

Már nyáron elkezdték a felkészülést az év végi hajrára. Egyrészt meghirdettek egy három hónapos kampányt, melynek keretében a belföldi csomagokat 24 órán belül, illetve pénteki feladás esetén hétfőn szállították ki. Ennek elmaradása esetén a panaszosnak visszatérítették a szállítási díjat. Balczó Barnabás úgy véli, a projekt remekül vizsgázott, 98 százalékos biztonsággal megtörtént az egy napon belüli kézbesítés.

Másrészt szeptember óta készülnek a rendszereikkel, folyamataikkal, fejlesztéseikkel a karácsony előtti időszakra. Mint mondta, a Black Friday időszakával ez elindult, és már most csúcsokat döntögetnek a napi csomagszámok. Hangsúlyozta: kollégái nagyon felkészültek, mindent megtesznek annak érdekében, hogy karácsony estére mindenkinek a csomagja megérkezzen. Viszont azt is kiemelte:

fontos, hogy időben leadjuk a rendeléseinket, hogy biztosan célba jussanak.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, 2022-ben év vége felé naponta 130 ezer csomagot kézbesítettek, idén viszont már most voltak olyan napok, amikor ezt túllépték. Bizakodását fejezte ki, miszerint 2023-ban ez a szám akár a 200 ezret is elérheti. Elismerte, ez valóban nagy feladat, de ismét kiemelte, a Magyar Posta felkészülten várta az év végét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×