eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke (j) és Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója (b) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vajda-Papír közös sajtótájékoztatóján és az adomány átadásán Budapesten, a Fő utcai Gondviselés Házában 2023. november 15-én. Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adomány higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Harmincmillió forintos adománnyal segíti a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálatot

Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Fő utcai Gondviselés Házában működő idősotthon lakói vették át a szeretetszolgálat központjában.

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezető igazgatója az adomány átadásakor elmondta: a cég eddig is kiemelten kezelte a társadalmi felelősségvállalást, különös tekintettel a szociálisan rászoruló emberek támogatását. Nemes célnak nevezte az idősek, elesettek megfelelő színvonalú ellátását, ami egyben az emberi méltóság megőrzéséhez is hozzájárul.

Az InfoRádióban kiemelte: a Máltai Szeretetszolgálattal már 2020 óta dolgoznak szorosan együtt, és közösen keresik azokat a csoportokat, amelyek leginkább rászorulnak a támogatásra. "Az idén az idős gondozottakat támogatjuk. 2700 idős embert gondoz a Máltai Szeretetszolgálat, 27 bentlakásos és hét nappali intézményben, és az egyéves higiéniai papírtermék-fogyasztásuknak megfelelő mértékű támogatást nyújtunk most" – mondta a társaság vezetője.

Az együttműködés részeként 2020 óta a Vajda-Papír öt alkalommal nyújtott nagy összegű támogatást a Máltai Szeretetszolgálatnak, segített már hátrányos helyzetű gyermekeket, családokat, gondozóotthonban élőket, és most az időseknek adományozott.

"A Vajda-Papír csoport által előállított termékek nagyrészt Magyarországon kerülnek értékesítésre, és fontosnak tartjuk azt, hogy vissza tudjunk adni a társadalomnak a nyereségünkből. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy megfelelő példát mutassunk más magyar vállalatok számára is" – emelte ki Vajda Attila.

Kozma Imre azt hangsúlyozta: a kereszténységet élővé, vonzóvá a karitatív cselekedetek teszik. "A cselekvő hazafiság azt jelenti, hogy felelősek vagyunk egymásért, a szűkebb és tágabb közösségért. Oly nagy szükségünk lenne erre a mindennapokban" – mondta.

Beszélt arról is, hogy egy társadalom értékrendjét minősíti, hogy miként gondoskodik a gyermekekről, idősekről, szegényekről. "A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden rendelkezésére álló eszközzel e társadalmi értékrend javításán fáradozik. Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy a szeretet hatékony tékozlása az egyetlen helyes út a segítséget várók felé" – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×