eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Bejelentést tett a kormány a nyugdíjemelés ügyében

Szentkirályi Alexandra szóvivő a Kormányinfón ismertette az emelés menetét.

Pénteken érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés – jelentette be Szentkirályi Alexandra a csütörtöki Kormányinfón. A kormányszóvivő elmondta, aki átutalással kapja a járandóságát, már pénteken megkapja a januárig visszamenőlegesen megemelt összeget, míg azoknak, akik készpénzben veszik át a nyugdíjukat, szintén pénteken kezdi kézbesíteni a posta az emelt ellátást a megszokott ütemezésben.

Mint ismert, azért van szükség a nyugdíjak kompenzációjára, mert a tényleges infláció magasabb lesz iddén, mint a kormány előzetes becslése volt, amelyhez igazodott a januári nyugdíjemelés mértéke. Szentkirályi Alexandra azt is elmondta, az emelés mértéke 3,5 százalék, a kiegészítésre 2,5 millió ember jogosult, a teljes költsége mintegy 190 milliárd forint.

A szóvivő azt is felidézte, hogy így az átlagnyugdíjjal számítva havi 6500 forintot, a 13. havi nyugdíjat is beleértve az átlagnyugdíjasok összességében 85 ezer forint pluszt kapnak most. Januárban aztán újabb nyugdíjemelés érkezik, hat százalékkal nőnek a nyugdíjak, ennyi lesz ugyanis a jövő évi infláció a jelenlegi előrejelzések szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×