eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
fotó: ELKH
Nyitókép: ELKH

Ezt mutatja most a poloskatérkép, megvan, hogy hol a legsúlyosabb a helyzet

Megjelent az országos poloskatérkép, melyet a Bábolna Bio készített el, lakossági észlelések alapján. Tolna vármegye "előkelő" helyet foglal el ezen, sőt a kiugróan magas kategóriába került.

A teol.hu kiemelten foglalkozik a poloskahelyzettel, hiszen Tolna vármegye különösen érintett, sőt, itt a legnagyobb a poloskainvázió a térkép szerint.

A lapnak dr. Vörös Géza szekszárdi agrárszakmérnök beszélt. Kiemelte, hogy a kártevőkre főleg a déli területeken számíthatunk.

A két invazív poloskafajnak, a vándor- és az ázsiai márványospoloskáról van szó, a tavalyi szárazság nem voltak kedvükre, de ősszel "újra erős szezonjuk volt".

A szakember szerint nagyon fontos a mechanikai védekezés – a nyílászárókhoz tökéletesen illeszkedő szúnyoghálók –, de hatékony irtószerek is rendelkezésünkre állnak. A kártevők elleni védekezés nemcsak azért fontos, mert a jelenlétük kellemetlen, hanem például azért is, mert

hatalmas károkat okoznak a mezőgazdasági területeken, a házak körüli kiskertekben

– itt első számú közellenség számítanak –, ugyanakkor egy jót azért el lehet mondani róluk: nem veszélyesek az emberre, nem csípnek, nem terjesztenek betegségeket, nem jelentenek közegészségügyi problémát.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×