eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
ágyi poloska
Nyitókép: Wikipedia/CDC/WHO

Átköltöztettek egy egész osztályt a Szent Margit Kórházban

Ágyi poloskák jelentek meg, az OKFŐ reagált.

Ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban. Az erről értesülő RTL megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot, amely közölte, hogy az egyik belgyógyászati osztályon valóban észleltek ágyi poloska fertőzést, de járvány nincs, mert sporadikus esetként észlelték a fertőzést, amit valószínűleg egy beteg hurcolt be.

"Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett területről »tiszta«, üres helyiségbe költözött át az osztály valamennyi betege" – tette hozzá az OKFÖ.

Minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát is kapott. Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára. Már megtörtént az irtás első szakasza, amit a megfelelő időben egy második követ majd. Ezek után kerül sor a teljes terület fertőtlenítő nagytakarítására, ezt követően az osztály visszaköltözik az eredeti helyére – olvasható a tájékoztatásban.

Preventív céllal nem csak a kórtermek, hanem az osztály valamennyi helyiségének fertőtlenítése is megtörténik, tették hozzá, megjegyezve, hogy mindezek miatt beteget hazaküldeni vagy más intézménybe áthelyezni nem kellett.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×