eur:
389.35
usd:
362.79
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
ágyi poloska
Nyitókép: Wikipedia/CDC/WHO

Átköltöztettek egy egész osztályt a Szent Margit Kórházban

Ágyi poloskák jelentek meg, az OKFŐ reagált.

Ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban. Az erről értesülő RTL megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot, amely közölte, hogy az egyik belgyógyászati osztályon valóban észleltek ágyi poloska fertőzést, de járvány nincs, mert sporadikus esetként észlelték a fertőzést, amit valószínűleg egy beteg hurcolt be.

"Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett területről »tiszta«, üres helyiségbe költözött át az osztály valamennyi betege" – tette hozzá az OKFÖ.

Minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát is kapott. Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára. Már megtörtént az irtás első szakasza, amit a megfelelő időben egy második követ majd. Ezek után kerül sor a teljes terület fertőtlenítő nagytakarítására, ezt követően az osztály visszaköltözik az eredeti helyére – olvasható a tájékoztatásban.

Preventív céllal nem csak a kórtermek, hanem az osztály valamennyi helyiségének fertőtlenítése is megtörténik, tették hozzá, megjegyezve, hogy mindezek miatt beteget hazaküldeni vagy más intézménybe áthelyezni nem kellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×