eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatója köszöntőt mond a Madách 200 címmel meghirdetett irodalmi vetélkedő eredményhirdetésén a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében 2023. október 23-án. A versenyt az MNM és a Rákóczi Szövetség szervezte a Madách Emlékév alkalmából.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

L. Simon László elmondta, mi áll a menesztése hátterében

Mint írta, Csák János miniszter hétfő reggel közölte vele, hogy felmenti a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotálta a gyermekvédelmi törvényt.

L. Simon László tudomásul vette a döntést, de nem tudja elfogadni - írta sajtónyilatkozatában a Facebookon. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg - jelentette ki, idézve a minisztérium egy korábbi levelét: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”.

Mint a volt főigazgató közölte, "a minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük. Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni" - jelentette ki.

L. Simon László azonnali hatályú felmentését közleményében Csák János kulturális és innovációs miniszter úgy indokolta, hogy a főigazgató "mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette."

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×