eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay.com

Már látható a World Press a Nemzeti Múzeumban

Csaknem 94 felvételt mutat be a világ minden tájáról a World Press Photo kiállítás péntektől a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM).

A sajtófotó és a fotó megjelenésével lehetővé vált, hogy a világ távoli pontjain történő események eleven valójukban kerüljenek a szemünk elé, így a valóság sokkal átélhetőbb lett - mondta el a kiállítás csütörtöki megnyitóján Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az elmúlt év legjobb és legfontosabb fotóriporteri és dokumentumfotóit bemutató tárlat 30 prominens helyszín mellett Magyarországra is ellátogat.

Désirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete az idei World Press Photo fődíjas fotója kapcsán arról beszélt, az első díjas kép erős emlékeztető, hogy nem messze Budapesttől most is háború zajlik, miközben jól mutatja a kiállítás anyaga, hogy a gazdasági nehézségek mellett a klímaválsággal is meg kell küzdenie a világnak.

A kiállításon látható 94 díjazott felvételt több mint 60 448 fotóból választotta ki egy független zsűri. A tárlat november 5-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×